Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ηράκλειο 31.10.2016

 

                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                         ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ;

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ Ανδρέα Ξανθού στο Βενιζέλειο Γ.Ν Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου δηλώνει την αντίθεση του σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τέτοιου τύπου καθώς σε καμία περίπτωση δεν μας έχουν πείσει για το σκοπό και την αποτελεσματικότητα τους.

Και εξηγούμαστε :

Δύο χρόνια τώρα που ο συγκεκριμένος Υπουργός βρίσκεται στο τιμόνι της Υγείας δυστυχώς δεν μας έχει πείσει για την αποφασιστικότητα του αναφορικά με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την υγεία και οδηγούν τα Νοσοκομεία προς ΔΙΑΛΥΣΗ.

                                                ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Τη στιγμή που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ και εξαγγελιών ,στο Βενιζέλειο καλούμαστε να διαχειριστούμε την απόλυτη φτώχεια και υποστελέχωση, η οποία έχει οδηγήσει όλο το προσωπικό στα όρια του, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Καταστάσεις ανθρωποφαγίας και αναρρωτικές άδειες είναι πλέον η ΝΕΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ κατάσταση στο Νοσοκομείο, που συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ του προσωπικού του.

Για την κατάντια όμως αυτή δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά μόνο η θεσμική και πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, εξαθλίωσε τις συνθήκες εργασίας, εξάντλησε τις αντοχές του προσωπικού και υποβάθμισε το ρόλο και την αξία του με κύριο και αποκλειστικό σκοπό την συνέπεια του στις μνημονιακές επιταγές.

Τη στιγμή που η προσέλευση ασθενών στο Βενιζέλειο έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό μειώνεται χωρίς καμία προοπτική υποστήριξης και ενίσχυσης του.
Τα εννέα άτομα που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν αναπληρώνουν το κενό όσων αποχώρησαν ούτε στο ελάχιστο. Προφανώς και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο φιάσκο με τις προσλήψεις των ΚΑΝΑΛΙΩΝ ούτε και για οποιεσδήποτε άλλες εξαγγελίες, από τις οποίες στα προγράμματα των κλινικών δεν έχουμε δεί ακόμη ΤΙΠΟΤΑ.

 

Το προσωπικό του Βενιζελείου έχει κουραστεί από ψέμματα, δεσμεύσεις και πολιτικόυς λόγους. Μ’αυτά δεν πείθεται πλέον κανένας, πόσο μάλλον ένα γερασμένο και εργασιακά εξαθλιωμενο προσωπικό, που κουβαλάει στις πλάτες του διαχρονικά την κοροϊδία όλων των Πολιτικών Ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Καλούμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας ερχόμενος στο Νοσοκομείο να έχει σαφείς απαντήσεις για τα όσα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και όχι για τα όσα σκοπεύει να κάνει, γιατί πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

 

Για το Δ.Σ
Πρόεδρος           Γραμματέας
Γ.Χονδροζουμάκης   Ε. Μενεγάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *