Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στις αοριστολογίες του Υπουργού Υγείας

                                                                                                                                                                        Ηράκλειο 4.10.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 ο Υπουργός Υγείας κ Ανδρέας Ξανθός στα πλαίσια προγραμματισμένων επισκέψεων του στην πόλη του Ηρακλείου.
Ο Σύλλογος εργαζομένων από την αρχή εξέφρασε την αντίθεση του σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τέτοιου τύπου και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα της σημερινής ανοιχτής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα το λόγο πήραν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αλλά και προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι παρέθεσαν τα προβλήματα στον Υπουργό, αναμένοντας από τον ίδιο απαντήσεις και εξηγήσεις για τα όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα καθώς και λύσεις για το πώς θα μπορέσει το Νοσοκομείο να αντιστρέψει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Όμως, παρά τις όποιες προσδοκίες μας, έστω και την ύστατη στιγμή να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα, εισπράξαμε χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς επί χάρτου, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν βελτιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση και δεν δίνουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.
Ενώ λοιπόν περιμένουμε εδώ και καιρό το ΦΕΚ διαχωρισμού των δύο Νοσοκομείων, σήμερα με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει ούτε οι προβλεπόμενες εισηγήσεις από τις ΥΠΕ, ώστε να προχωρήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το διαχωρισμό.
Επίσης αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν δόθηκαν σαφείς και επαρκείς απαντήσεις. Τη στιγμή που το ελάχιστο πλέον προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση εξάντλησης και πανικού, ο κ Υπουργός μας έκανε μακροπρόθεσμες εξαγγελίες προσλήψεων, εάν και αφ’ όσον βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.
Για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που τέθηκαν οι απαντήσεις ήταν αόριστες, γενικόλογες και μακροπρόθεσμες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων κατέθεσε υπόμνημα εδώ ) στον Υπουργό Υγείας  με όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου και τον καλεί να θέσει στις άμεσες προτεραιότητες του την οριστική επίλυση τους.

 

 

ΔΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *