Δελτίο τύπου Συλλόγου Εργαζομένων για τους ειδικευόμενους γιατρούς

21.3.2017

 

21.3.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες προκλητικών και ανυπόστατων δηλώσεων απο θεσμικό πρόσωπο και συγκεκριμένα απο τον κ Μάρκου, Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε οτι οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι εκπαιδευόμενοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, βάλλοντας βέβαια και κατά της άμοιβής τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αναγνωρίζοντας το ήθος, την προσφορά και την αξία των ειδικευομένων , εκφράζει την αγανάκτηση του προς τον κ Μάρκου και του υπενθυμίζει οτι:

– Οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι νέοι επιστήμονες, με όρεξη, διάθεση και ικανότητες να στηρίξουν την επιστήμη της Ιατρικής και το ΕΣΥ στο μέλλον.

– Στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων.

– Πάμπολες κλινικές κρατιούνται ακόμη σε λειτουργία χάρη στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση τους, καθώς  εκτελούν τα καθήκοντα τους παραμερίζοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τα εξωπραγματικά ωράρια εργασίας.

– Η εκπαίδευση των ειδικεύομενων σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζεται στο βωμό της υπερβολικής εργασίας, καλύπτοντας κενά όπου και όπως χρειαστεί.

– Χιλιάδες νέοι γιατροί μεταναστεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό. Και πώς να μην φύγουν άλλωστε, αν ακούνε τέτοιες δηλώσεις;

Ας αφήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι τις προκλήσεις και ας σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα.

Να ξέρουν τι λένε, σε ποιούς απευθύνονται και τι επιπτώσεις θα έχουν οι απόψεις τους.

Στηρίζουμε την αξιοπρέπεια, την αυτοθυσία και τους αγώνες των ειδικευόμενων και απαιτούμε απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει την εκπαίδευση και τον ρόλο των νέων γιατρών.

 

Για το Δ.Σ

Πρόεδρος     Γ.Γραμματέας

Γ.Χονδροζουμάκης     Ε.Μενεγάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *