Απολογισμός της θητείας ( 2016-2018) του Επιστημονικού Συμβουλίου

Απόφαση 84                                                                                                                                                                                       30.08.2018

Θέμα 5

 

Απολογισμός της θητείας ( 2016-2018) του Επιστημονικού Συμβουλίου

 

Το επιστημονικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη:

α) Την εισήγηση του κ Νικόλαου Ανδρουλάκη, Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου,ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την άριστη, αγαστή και αποικοδομητική συνεργασία κατά τη διετή θητεία του Επιστημονικού Συμβουλίόυ( 9ος/2016 – 8ος/2018),

ανέλυσε το έργο του ΕΠ.ΣΥ ως εξής:

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 38 Συνεδριάσεις και πάρθηκαν 224 αποφάσεις.

Διατυπώθηκαν ουσιαστικές προτάσεις ώστε να διαμορφωθεί ένα εναλλακτικό πλαίσιο πρόσφορων επιλογών για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Με συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια έγιναν έγιναν κοινές και ομόθυμες προσπάθειες για βελτιωτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ιατρικών Τήμάτων και δεν σταμάτησαν μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση οι προτροπές και εισηγήσεις για τη στελέχωση τους.

Έγιναν διορθωτικές αλλαγές στα προγράμματα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού.

Σημαντικό επίτευγμα αποτελεί η ομόφωνη απόφαση αριθμ. 728/Συν 19/11-07-2018 του Δ.Σ που ενέκρινε ως είχε το πρόγραμμα – εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για το έτος 2018-2019, ύστερα από περίπου 7 χρόνια.

Διαμορφώθηκε ρεαλιστική και ταυτόχρονα καινοτόμα πρόταση αναμόρφωσης του παρωχημένου Οργανισμού του Νοσοκομείου, η οποία αν και λόγω των γενικότερων συνθηκών δεν προχώρησε, αποτελεί βάσει επεξεργασίας για το επόμενο Επιστημονικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση, όταν οι σχετικές διαδικασίες δρομολογηθούν.

Η διοργάνωση του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου του Νοσοκομείου αποτέλεσε σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των επιμέρους Τμημάτων και το άνοιγμα στην κοινωνία του Ηρακλείου.Αν και από πολλούς αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, σήμερα βρίσκει μιμητές και σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Μεγάλος αριθμός συναδέλφων ασχολούνται με την επιστημονκήέρευνα καθώς και φοιτητές Τ.Ε.Ι όπως και Πανεπιστημίων διεξάγουν στο Νοσοκομείο μας πτυχιακές εργασίες, μεταπτυχιακές εργασίες, διδακτορικές διατριβές με έρευνες ή και ερωτηματολόγια, τα οποία το Επιστημονικό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση της ΕπιτροπήςΈρευνας και Ποιότητας εισηγήθηκε αρμοδίως στο Δ.Σ, τον κ Αναπληρωτή Διοικητή και τη ΔΥΠΕ.

Το ερευνητικό έργο είναι θεσμός, ο οποίος είναι απαραίτητος για την πληρέστερη άσκηση υποστήριξης των σπουδών, καθώς και οι χώροι της κλινικής πράξης, της έρευνας και της διδασκαλίας αποτελούν χώρους επιστημονικής δράσης σύμφυτους και ανατροφοδοτούμενους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι λειτούργησαν άψογα όλες οι επιτροπές που συγκροτήθηκαν για συγκεκριμένα επιστημονικά θέματα του Νοσοκομείου και θα πρέπει να τις ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια τους και το έργο που παρήγαν.

Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της εργασιακής μας καθημερινότητας, την ανάπτυξη του λειτουργήματος μας, αλλά και τη λήψη μέτρων για την προάσπιση του, την υποστήριξη των συναδέλφων και προτείναμε εναλλακτικές δυνατότητες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου ως αυτόνομο δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο.

Το επιστημονικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου του και την επιρροή του στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας έχει χρέος πρωτίστως απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό που τη στηρίζει, να τιμά αυτή την προσπάθεια, να την αντιμετωπίζει με τον απαιτούμενο σεβασμό αλλά και να φροντίζει να την αναδεικνύει και να την αποδίσει ως όφελος στην κοινωνία.

Είναι άλλωστε η σπουδαιότερη παρακαταθήκη για το μέλλον, για τις νέες γενιές συναδέλφων που ακολουθούν και για τις προκλήσεις που αναμφίβολα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

β) Την τοποθέτηση ενός εκάστου των παρισταμένων μελών του και τις ευχαριστίες όλων προς τον Πρόεδρο για τη συνεργασία, την εργατικότητα, την υπομονή και τη διαλλακτικότητα του

γ) τη διαλογική συζήτηση

 

Ομόφωνα αποφασίζει

 

Α. Εγκρίνει την εισήγηση του Κ Νικόλαου Ανδρουλάκη, Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου για τη διετή θητεία του Επιστημονικού Συμβουλίου( 2016 – 2018)

Β.Ολοκληρώνοντας τη θητεία του και αναγνωρίζοντας τη συνδρομή στελεχών του Νοσοκομείου μας στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας, την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και τη διαμόρφωση πολιτικής με προσανατολισμό τον ασθενή και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας, επιθυμεί ανιδιοτελώς να εκφράσει τις ευχαριστίες του :

1) 1)Προς τον Διοικητή ‘’ΠΑΓΝΗ-Βενιελείου Γ.Ν’’, κ ΙωάννηΤασσόπουλο και τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ Γεώργιο Μοσχοβάκηγια την στήριξη και την ουσιαστική επικοινωνία

2)Προς τον τέως Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ Λάμπρο Τριανταφύλλου και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ ΑικατερίνηΣφυριδάκη για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία

3) Προς όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που συμμετείχε και συνέβαλε με τον οποιοδήποτε τρόπο στις συνεδριάσεις, στις εισηγήσεις, στη λήψη αποφάσεων και σε γενικότερες ενέργειες του.

 

Ο πρόεδρος :     Νικόλαος Ανδρουλάκης

Τακτικά Μέλη : Εμμανουήλ Φουκαράκης

Μαρία Κοκκινάκη

Κωνσταντίνος Σπυριδάκης

Ελευθέριος Σφακιανάκης

Μαρία Κριτσωτάκη

Γραμματέας :   Ιωάννα Μελισσουργάκη

(Visited 15 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *