Ψηφίστηκαν στη Βουλή ρυθμίσεις που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες των Ιατρικών Συλλόγων.

Η ψήφιση έγινε το βράδυ της Πέμπτης, το ψηφισθέν νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής (κλικ εδώ) και αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ εντός της εβδομάδας.
Οι δύο ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν μετά από επείγον αίτημα του ΠΙΣ προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου είναι οι εξής:
Α) Της εφορευτικής Επιτροπής προεδρεύει δικηγόρος που υποδεικνύεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής, αντί του εκπροσώπου της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που προβλέπονταν στο άρθρο 306 του νόμου 4512/18 περί Ιατρικών Συλλόγων. Η αλλαγή αυτή έγινε προκειμένου να προεδρεύει της Εφορευτικής Επιτροπής πρόσωπο έμπειρο στις νομικές διαδικασίες, ώστε να επιλύονται άμεσα ζητήματα ενστάσεων και να ελαχιστοποιηθούν οι προσφυγές που καθυστερούν την έκδοση αποτελεσμάτων. Εξάλλου αυτή η διαδικασία ακολουθείται πλέον σε όλα τα Επιμελητήρια βάσει του νόμου 4446/16.
Πρέπει επομένως οι Ιατρικοί Σύλλογοι να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στον Δικηγορικό Σύλλογο και να ανακαλέσουν το αίτημα που είχαν υποβάλλει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Ο ΠΙΣ θα στείλει τη Δευτέρα έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους ενημερώνοντας για τη ρύθμιση.
Β) Η ανάρτηση του καταλόγου των εχόντων δικαίωμα ψήφου θα γίνεται τουλάχιστον 8 ημέρες πριν τις εκλογές, διορθώνοντας την αντικρουόμενη διατύπωση των 8 ή 15 ημερών που ανέφερε ο νόμος 4512/18 στα άρθρα 304 και 306.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *