Θέμα τριμήνου ο διαχωρισμός ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου

 17.1.2018

Το επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του διαχωρισμού ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου, όπως δήλωσε στην ''Π'' ο διοικητής Γ. Τασσόπουλος. Το τι ακριβώς θα συμβεί θα φανεί στο πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων που πρόκειται να ψηφιστούν εκείνο το διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2016 το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) αποφάσισε ομόφωνα την πλήρη αποσύνδεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από το Βενιζέλειο.

Μάλιστα η ΔΥΠΕ Κρήτης είχε συζητήσει εγγράφως τις απόψεις τμημάτων, υπηρεσιών και φορέων και από τα δύο νοσοκομεία.

Εξάλλου 24 διευθυντές κλινικών του Βενιζελείου υπέγραψαν κείμενο όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της “Π” χαρακτηρίζοντας απογοητευτική την τριετή συνένωση ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, ενώ ανάλογη επιστολή υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η τριμελής επιτροπή γιατρών του νοσοκομείου τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Άποψη και απαίτηση των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, συνεπικουρούμενη από τα θεσμικά και συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου και βασιζόμενη σε στατιστικά στοιχεία και μελέτες των αναγκών της Υγειονομικής Περιφέρειας, είναι η άμεση άρση της διασύνδεσης ούτως ώστε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο να επιτελέσει το έργο του προς την τοπική κοινωνία, έργο το οποίο επιτελεί τώρα και δεκαετίες με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση των εργαζομένων του, στοιχεία που έχουν συμβάλει στο να καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας”. Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί.

patris.gr