Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βενιζέλειο λόγω επέκτασης του Νοσοκομείου

11.4.2018

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Φίλες και φίλοι ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες,

Λόγω της έναρξης εργασιών δημιουργίας νέων πτερύγων για την επέκταση του Βενιζελείου Γ.Ν στο Ανατολικό τμήμα του ήδη υπάρχοντος κτιρίου, κρίνονται επιβεβλημένες κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μετατροπές στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, εντός περίφραξης, τόσο για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών του έργου, όσο και για την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία του προσωπικού, των ασθενών, των συνοδών και των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας:

 Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ (απο την Λ. Κνωσσού)

Υπάρχουν ομως τρείς κατευθύνσεις:

1) ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ( κάτω απο την Εκκλησία) θα πρέπει να κατευθυνθούν όπως και τώρα ΔΕΞΙΑ. Στο ύψος του Κυλικείου έχει γίνει η κατάλληλη μετατροπή και στρίβωντας αριστερά θα υπάρχει διάδρομος εισόδου όπου θα οδηγεί στις θέσεις στάθμευσης, μέχρι και το ελικοδρόμιο, στο οποίο οι οδηγοί θα μπορούν και να σταθμεύσουν αλλά και να  κάνουν αναστροφή πορείας. Να σημειωθεί ότι η διαδρομή απο το ελικοδρόμιο μέχρι και το κτίριο του Νοσοκομείου σύντομα θα φωταγωγηθεί πλήρως.Επίσης θα λειτουργήσει και δεύτερο πάρκινγκ προσωπικού( αριστερά απο το Μπουρλιδάκειο).

Η έξοδος των οχημάτων αυτών αντίστοιχα θα γίνεται απο το διάδρομο που υπάρχει 30 μέτρα πιο νότια ( δηλαδή τον κεντρικό διάδρομο που υπάρχει τώρα) και περνάει μπροστά απο το πάρκινγκ των εργαζομένων και το Μπουρλιδάκειο και θα καταλήγει επι της Λ Κνωσσού 50 μέτρα αριστερά απο το Κυλικείο, στο σημείο δηλαδή οπου έχει χαλάστεί η περίφραξη.

2) ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, ΣΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ θα πρέπει αμέσως μόλις μπούν στο Νοσοκομείο ( απο την Λ.Κνωσσού)  να κατευθυνθούν αριστερά και περνώντας μπροστά απο την είσοδο της Παιδιατρικής ( θα αλλάξει  η κατεύθυνση του δρόμου ) στο τέλος του δρόμου να κατευθυνθούν ΔΕΞΙΑ προς τα πάνω ( αντί δηλαδή να βγούν  προς την Λ.Κνωσσού απο την έξοδο του περιπτέρου θα πάνε ΔΕΞΙΑ στον ανηφορικό δρόμο. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη διαδρομή επιτυγχάνεται η αποβίβαση ασθενών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, η πρόσβαση στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού , το Δερματολογικό Ιατρείο και το Πάρκινγκ στο Βόρειο τμήμα του Νοσοκομείου (μεταξύ Βενιζελείου και Πανεπιστημίου).

Τα οχήματα αυτά θα εξέρχονται απο την Βόρεια έξοδο που υπάρχει αριστερά απο τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

3) Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΩΡΑ

Το περιφερειακό κομμάτι απο το ύψος του ελικοδρόμιου μέχρι και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

(ο κύκλος ουσιαστικά που κάνουμε πίσω απο το Νοσοκομείο)

ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.

Σε όλα τα σημεία των αλλαγών θα υπάρξει η αντίστοιχη σήμανση προς διευκόλυνση των οδηγών

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές αλλάγες πρόκειται να εφαρμοστούν εντός ολίγων ημερών, γιαυτό και όλοι θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ωστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την ταλαιπωρία μας και το ενδεχόμενο τυχόν παραξηγήσεων.

Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να επιδείξει κατανόηση και υπομονή, μιας και το όφελος της Επέκτασης του Νοσοκομείου θα είναι πολύ μεγαλύτερο απο την ταλαιπωρία που θα υποστούμε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί σχηματική απεικόνηση των προαναφερθέντων.

Πατήστε πάνω στις  εικόνες για μεγέθυνση