Συνεχίζεται η αβεβαιότητα και η ανησυχία των συμβασιούχων όλων των μορφών

 14.6.2018

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Παγκρήτια Υγειονομική Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, για όλο το προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας.

Αρχικά οι υποδιοικητές της Υ.ΠΕ, κ Δημητρακόπουλος και Ε.Γιακουμάκη, έθεσαν ως όρο της συνάντησης με τα σωματεία την εκπροσώπηση τους απο ολιγομελή αντιπροσωπεία, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε αποδεκτό και τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των παρευρισκομένων.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και το προσωπικό που συμμετείχε, τόνισαν για μια ακόμη φορά στους Υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κήτης,  οτι η ομηρία και η αβεβαιότητα των συναδέλφων που υπηρετούν για χρόνια το Δημόσιο σύστημα Υγείας θα πρέπει να τελειώσει και επιτέλους να διαμορφωθεί το νομικό εκείνο πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη μονιμοποίηση τους.

Η ομηρία και η αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίζουν και αύριο να έχουν  την εργασία τους, μετά απο τόσα χρόνια προσφοράς στο Ε.Σ.Υ, θα  πρέπει να στάματήσει άμεσα και αυτό εξαρτάται απο την πολιτική βούληση και τα πεπραγμένα του Υπουργείου Υγείας.

Απο την πλευρά τους οι Υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ αναγνώρισαν την προσφορά όλων των συναδέλφων και αποδέχτηκαν το γεγονός οτι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επι της ουσίας όμως δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων, γεγονός που ενισχύει την αβεβαιότητα και τις ανησυχίες όλων των παρευρισκομένων.

Σχεδιασμοί επι χάρτου και αναζήτηση μέτρων για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος σαφώς και δεν είναι απαντήσεις σε όλο αυτο προσωπικό και τα προβλήματα που παρέθεσε.

Κάναμε σαφείς ερωτήσεις και πήραμε γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα σωματεία παραμένουμε σε επαγρύπνηση, περιμένοντας και σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Θα είμαστε εκεί, για το προσωπικό μας αλλά και για το Ε.Σ.Υ

Απο τα Νοσοκομεία δεν περισεύει κανένας υπάλληλος

Δεν πρέπει και δεν θα φύγει κανενας