Τασσόπουλος στο Ράδιο Κρήτη: Πρόβλημα για Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ η έλλειψη προσωπικού

 5.7.2018

Η έλλειψη προσωπικού – κυρίως νοσηλευτικού – είναι σύμφωνα με τον διοικητή Βενιζελείου και ΠΑΓΝΓΗ κ. Γιάννη Τασσόπουλο, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο κ. Τασσόπουλος είπε ότι οι περικοπές δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε λειτουργικά κυρίως θέματα  των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων με το εντονότερο να εντοπίζεται στην στελέχωση του προσωπικού.

Σημείωσε ότι χρειάζεται η πρόσληψη 60 – 70 νοσηλευτών και στα δύο νοσοκομεία με κάποιους απ’ αυτούς να ενισχύουν τις ΜΕΘ.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Τασσόπουλος αναφέρθηκε στην λειτουργία  αλλά και στην ενεργειακή αναβάθμιση ( και όχι μόνο) των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο διοικητής (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου) σημείωσε ότι η εξοικονόμηση από την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων φτάνει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς θα τοποθετηθούν φωτοβολταικά και θα γίνει αντικατάσταση των κουφωμάτων.
 
Προχωρά η νέα πτέρυγα

Σ΄ότι αφορά στο Βενιζέλειο, είπε ότι εξοπλίζεται με νέα σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να επισπεύδονται και οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.
Παράλληλα προχωρά το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου που θα προσθέσει 84 νέες κλίνες στο δυναμικό του, ενώ η ολοκλήρωσή του βάσει του χρονοδιαγράμματος θα έχει γίνει σε δύο χρόνια.

Εντός του Ιουλίου ο 2ος Γραμμικός Επιταχυντής

Στο ΠΑΓΝΗ ιδιαίτερη έμφαση – σύμφωνα με τον κ. Τασσόπουλο - δίδεται στην λειτουργία των ακτινοθεραπειών, καθώς όπως είπε, εντός του Ιουλίου θα λειτουργήσει και ο 2ος Γραμμικός Επιταχυντής για τους ογκολογικούς ασθενείς.

ekriti.gr