Δελτίο τύπου για την υπογραφή του έργου νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο

           

                                                                                        Ηράκλειο 27/5/2016


                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου χαιρετίζει την πολυαναμενόμενη υπογραφή του έργου δημιουργίας νέων πτερύγων και την επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου.
Το μεγαλόπνοο αυτό έργο είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών αγώνων όλων των Εργαζομένων, κάθε βαθμίδας και θέσης, για αναβάθμιση του Νοσοκομείου και βελτίωση, ποιοτική και ποσοτική, των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Σε αυτή την προσπάθεια η Ε.Ε.Β. βρήκε την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη , ο οποίος από την αρχή πίστεψε στην αναγκαιότητα και τη σημασία του έργου και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σήμερα να μπορούμε να οραματιζόμαστε ένα πιο λειτουργικό χωροταξικά Νοσοκομείο. Χωρίς την υποστήριξη του το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη , την προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης κα Κασσωτάκη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης τεχνικών έργων κ. Φακουκάκη, για την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή τους στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
Ιδιαίτερη μνεία επίσης γίνεται και στην διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, κα Πουλινάκη και τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος κ. Γρυπάρη για την άοκνη προσπάθεια την οποία κατέβαλλαν έτσι ώστε να παρουσιαστεί ένας άρτιος και εμπεριστατωμένος με τεχνικά στοιχεία φάκελος και να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο ήταν το μονάδικό όριμο έργο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Πανελλαδικά.
Χωρίς τον επαγγελματισμό της τεχνικής μας υπηρεσίας η ένταξη του έργου θα ήταν αδύνατη .
Όσον αφορά το ίδιο το έργο της επέκτασης , αυτό αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία κατά τη διάρκεια υλοποίησης του. Η ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται στο τέλος του 2018, οπότε και το Νοσοκομείο θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά προσθέτοντας 83 κλίνες στη δύναμη του και υποδομές που θα βελτιώσουν ποιοτικά και ποσοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας προς όφελος των πολιτών ολόκληρης της Κρήτης.
Η Ε.Ε.Β. θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις διαδικασίες και φάσεις υλοποίησης του έργου και θα σταθεί αρωγός, όπου και όπως της ζητηθεί, για την δίκαιη , ορθή και εποικοδομητική λειτουργία του.


                                                                   Για το Δ.Σ
                                                  Πρόεδρος                    Γραμματέας
                                          Γ.Χονδροζουμάκης               Ε.Μενεγάκης