Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων για τις άσκοπες μετακινήσεις του προσωπικού

Ηράκλειο 30.9.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς την διεύθυνση, το ζήτημα των άσκοπων μετακινήσεων από κλινική σε κλινική, αντί να περιοριστεί, διαρκώς διογκώνεται δημιουργώντας προβλήματα και εντάσεις στο ήδη οξυμένο κλίμα που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Παρά τις αντιρρήσεις και την δυσαρέσκεια του προσωπικού, παρά τις προφορικές καταγγελίες για άσκοπες μετακινήσεις και παρά την ψυχολογική πίεση που δέχεται το μετακινούμενο προσωπικό, η διεύθυνση του Νοσηλευτικού τομέα αντί να πιέσει άνωθεν για προσλήψεις προσωπικού, εξουθενώνει και τους τελευταίους εν δυνάμει διαθέσιμους συναδέλφους, αγνοώντας ότι τα τμήματα από τα οποία αποσπώνται οι συνάδελφοι, έχουν και αυτά ήδη αυξημένο όγκο εργασίας.

Αυτό αναμφίβολα αποδεικνύεται από τα στατιστικά και την κίνηση των ιατρείων και των κλινικών, τα οποία καλούμε τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να επαναξιολογήσει και να επαναπροσδιορίσει το βάρος ευθύνης κάθε κλινικής και τμήματος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ

Το φιλότιμο προσωπικό δεν μπορεί ες αεί να γίνεται μπαλάκι, και αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Σύλλογος το καταγγέλει με διακριτικό και ήρεμο τρόπο.

Για την οριστική λύση του ζητήματος αλλά και όλα τα υπόλοιπα τρέχοντα προβλήματα του Νοσοκομείου, καλούμε όλο το προσωπικό να συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας και ταυτόχρονα στην  Γενική Συνέλευση στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 και ώρες από 8:00 πμ εως και 11:00 πμ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Για το Δ.Σ