Απάντηση στις δηλώσεις Τασσόπουλου

 2.12.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ Τασσόπουλος εδώσε απαντήσεις ( εδώ ) στις κατηγορίες της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο Νοσοκομεία της πόλης.

Επιδεικνύωντας άμεσα αντανακλαστικά, υπερασπιζόμενος την γενική μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου Υγείας, αρκέστηκε στα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα ως Διοίκηση και ακόμη περισσότερο στα όσα πρόκειται να κάνει, τα οποία ακόμη όπως λέει χαρακτηριστικά είναι μέρος ενός μελλοντικού σχεδιασμού.

Όμως ο κ Τασσόπουλος  ξέχασε το θέμα της απάντησης, που δεν ήταν άλλο απο την κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΠ και αρκέστηκε να κάνει μια γενικότερη παρουσίαση του Νοσοκομείου ,ωραιοποιώντας κατά πολύ την κατάσταση.

Τον επαναφέρουμε λοιπόν στην πραγματικότητα ( που προφανώς αγνοεί ή σκοπίμως υποθάλπτει ) και του υπενθυμίζουμε οτι :

- Η κατάσταση στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι ασφυκτικά δύσκολη καθώς το εναπομείναν προσωπικό έχει αξαθλιωθεί σωματικά και ψυχολογικά.

- Οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων και κλάδων είναι εξουθενωμένοι.

Τα προγράμματα καλύπτονται απο άτυπες μετακινήσεις προσωπικού απο άλλα τμήματα προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην εύρυθυμη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου.

- Οι ελλείψεις προσωπικού προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στον χρόνο αναμονής και εξυπηρέτησης.

- Οι προσλήψεις που επικαλείται δεν έχουν γίνει αισθητές ούτε στο ελάχιστο καθώς ταυτόχρονα έχουν συνταξιοδοτηθεί πολύ περισσότεροι συνάδελφοι.

- Η αύξηση του 10 % , όπως ό ίδιος αναφέρει, σημαίνει 50-60 ασθενείς παραπάνω σε κάθε εφημερία.Όμως ο κ Τασσόπουλος δεν έκανε την αντιπαραβολή με την μείωση του προσωπικού, για να καταλάβει ίσως και ο ίδιος ακόμη τι σημαίνει 60 ασθενείς επιπλέον.

- Προφανώς ξεχνάει οτι η άρτια εξυπηρέτηση στα Τ.Ε.Π οφείλεται στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο του προσωπικού και όχι στην πολιτική που εφαρμόζεται απο μέρους της Διοίκησης. 

 

Τον καλούμε λοιπόν να είναι πιο λακωνικός στις δηλώσεις του, να σκύψει στα τεράστια προβλήματα του προσωπικού και να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση ώστε να καλυφθούν επιτέλους οι πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου. 

Καλοί οι μελλοντικοί προγραμματισμοί επί χάρτου αλλά η βιωσιμότητα του Βενιζελείου θα εξαρτηθεί απο το σήμερα .

 

Για το Δ.Σ

Πρόεδρος                Γ.Γραμματέας

Γ.Χονδροζουμάκης       Ε.Μενεγάκης