Ανακοίνωση για τις κατηγορίες κατά συναδέλφου Νοσηλεύτριας

6.12.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωτοφανής και απαράδεκτη κλήση σε απολογία συναδέλφου νοσηλεύτριας στο πειθαρχικό συμβούλιο της 7Ης Υ.ΠΕ .

Η συνάδελφος καλείται σε απολογία καθώς της έχουν αποδοθεί κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενή χωρίς την εντολή του θεράποντος ιατρού που είχε την ευθύνη του περιστατικού.

Ο Σύλλογος εργαζομένων σεβόμενος την επιθυμία της συναδέλφου και την άρνηση της να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα, παρακολούθησε στενά από την αρχή την όλη υπόθεση με διακριτηκότητα. Αντιλαμβανόμενος όμως την σοβαρότητα της κατάστασης και την τροπή που τείνει να πάρει, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει το Δευτεροβάθμιο Όργανο ( ΠΟΕΔΗΝ ), προς ανάδειξη του θέματος και αποφυγή απόδοσης ευθυνών στη συνάδελφο.

Σε όλους τους τόνους λοιπόν εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την πρωτοφανή απόδοση ευθυνών στη συνάδελφο - Νοσηλεύτρια, της οποίας το ήθος, η υπευθυνότητα, η εμπειρία και η επιστημονική αρτιότητα χαρακτηρίζουν την Νοσηλευτική της πορεία, όλα αυτά τα χρόνια που με αυταπάρνηση υπηρετεί τα καθήκοντα της.

Αυτό το επιβεβαιώνουν όλοι οι άμεσοι συνάδελφοι στο τμήμα της, όλοι οι συνεργάτες της καθώς και το ιατρικό προσωπικό, το οποίο έχει συνεργαστεί μαζί της όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς όπως επαναξιολογήσουν τις κατηγορίες εις βάρος της συναδέλφου και λάβουν υπ ’όψιν τους τις μαρτυρίες των παρόντων, οι οποίες επιβεβαιώνουν την πιστή τήρηση των Νοσηλευτικών πρωτοκόλλων και την αθωότητα της συναδέλφου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας και την πιστή τήρηση των Νοσηλευτικών πρωτοκόλλων σε όλα τα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου. Ουδέποτε Νοσηλευτικό προσωπικό δεν προβαίνει σε πρωτοβουλίες χωρίς την προηγούμενη εντολή θεράποντος ιατρού και αυτό συνέβει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στηρίζει και θα στηρίξει όπου και όπως πρέπει τη συνάδελφο και απαιτεί την άμεση διελεύκανση της υπόθεσης με απόδοση ευθυνών, χωρίς παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις .

Για το ΔΣ

Πρόεδρος           Γ.Γραμματέας