Το μήνυμα απο την ομιλία του κ.Μελέτη '' ΕΛΗΦΘΗ ''

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω η εκδήλωση του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου “Αγκαλιάζω” για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες και την καρδιά, καθώς πολλοί από το ακροατήριο έδειξαν ενδιαφέρον να απευθυνθούν άμεσα σε ιατρείο διακοπής του καπνίσματος.

Ομιλητές ήταν ο καρδιολόγος Γιάννης Βαβουρανάκης και ο πνευμονολόγος, υπεύθυνος του ιατρείου διακοπής του καπνίσματος στο Βενιζέλειο Γιώργος Μελέτης.

Στην ανακοίνωση του Ομίλου Εθελοντών μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Το ευχάριστο και νέο στην εκδήλωση αυτή του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκινου Αγκαλιά-ΖΩ ήταν οτι υπήρχαν για πρώτη ίσως φορά τόσοι νέοι άνθρωποι με διάθεση να κόψουν το κάπνισμα. 

Επίσης μετά τις ομιλίες και των δύο γιατρών πολλές και πολλοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για το ιατρείο διακοπής του καπνίσματος στο Βενιζέλειο και ήταν πρόθυμοι να κλείσουν άμεσα ραντεβού με τον κ. Μελέτη, πνευμονολόγο και διευθυντή του ΕΣΥ στο νοσοκομείο και υπεύθυνο του ιατρείου διακοπής καπνίσματος. 

Το μήνυμα δόθηκε λοιπόν και το στοίχημα είναι αν επιτέλους η πολιτεία και ο δήμος θα εφαρμόσουν το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα. 

Ευχαριστούμε πρωτίστως τους ομιλητές γιατρούς και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη, ορθοπαιδικό για τον πολύ ενημερωτικό χαιρετισμό.

Το παράρτημα Ηρακλείου του Αγκαλιά-ζω χαιρετίζει δράσεις που γίνονται με συλλογικότητα, οπου το αποτέλεσμα σαφώς μπορεί να είναι καλύτερο. Η πρόληψη σώζει ζωές. Και σχετικά με τη χθεσινή εκδήλωση το σύνθημα ήταν και είναι: “Δεν αρχίζω το κάπνισμα... Και αν το αρχίσω κάνω προσπάθεια να το σταματήσω πριν είναι πολύ αργά. Και υπάρχει τρόπος”...

 

patris.gr