Απάντηση Νεφρολόγων Βενιζελείου σε δημοσιεύσεις για μεθοδεύσεις μετακίνησης Νεφρολόγου απο το ΠΑΓΝΗ στο Βενιζέλειο

 17.2.2017

 

 

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Διαβάσαμε με προσοχή και πικρία την επιστολή – ανακοίνωση σας στην ιστοσελίδα των εργαζομένων του ΠαΓΝΗ.

Την διαβάσαμε με προσοχή γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει «νόμιμη σκλαβιά» ….κάναμε ΣΥΝΕΧΩΣ 10 εφημερίες μηνιαίως επί >10 έτη, χωρίς παράπονο αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες του ΕΣΥ. Ξέρουμε τι πάει να πει «νόμιμη σκλαβιά» όταν απροειδοποίητα συνάδελφος αναχώρησε για πολύμηνη άδεια , οπότε αυτόματα οι εφημερίες έγιναν 15 τον μήνα με την κόπωση, σωματική και ψυχική, να φτάνει στο αποκορύφωμα (δεν αναφέρομαι καν στα χρήματα εφημεριών που ξέραμε φυσικά ότι δεν θα παίρναμε) ….

Τότε και μετά από τα αγωνιώδη αιτήματα μας, οι διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείου ενέκρινε την πρόσληψη επικουρικού ιατρού (πάλι 10 εφημερίες). Μετά έγινε πρόσληψη και άλλων δυο επικουρικών. Αφού είχαν καλυφτεί οι ανάγκες μας, θεωρήσαμε σωστό ο τελευταίος επικουρικός (σε αυτόν αναφέρεται η ανακοίνωση) να μετακινηθεί στο ΠαΓΝΗ (ένα έτος πριν) για να βοηθήσει τους συναδέλφους (1 μέλος ΔΕΠ, 6 ιατροί ΕΣΥ, μια πανεπιστημιακή υπότροφος (νεφρολόγος) και ένας συνάδελφος νεφρολόγος που περιμένει μετάταξη από νοσηλευτής που όμως καλύπτει τη ΜΤΝ τις απογευματινές ώρες αλλα και σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 ειδικευόμενοι).
Από τότε, ο ένας επικουρικός ιατρός του τμήματος μας είναι υπό αποχώρηση (θέση ΕΣΥ εκτός Κρήτης), η άλλη επικουρική συνάδελφος μετά από άδεια κυήσεως και τοκετού ,εχει την κανονική της άδεια οπότε θεωρήσαμε σωστό (μετά και τον διορισμό στο ΠαΓΝΗ δυο έμπειρων συναδέλφων που υπηρετούν επί πολλά έτη στο ΕΣΥ) να ζητήσουμε την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο νοσοκομείο (ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ) στο οποίο διορίστηκε ο συνάδελφος στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση.
Το έχουμε σαν αρχή να ασχολούμαστε μόνο με το τμήμα μας αλλά η ανακοίνωση για τα «άγνωστα κριτήρια μετακίνησης» , μας αναγκάζει να διαπιστώσουμε ότι το άγνωστο είναι γιατί το νεφρολογικό τμήμα του ΠαΓΝΗ δεν έχει κάνει αίτηση για επικουρικό ιατρό όλα αυτά τα χρόνια αφού είχε ενημερωθεί από εμάς ότι αν αποχωρήσει κάποιος ιατρός από το δικό μας τμήμα, λογικό είναι να επιστρέψει ο συνάδελφος που μετακινήθηκε με δική μας θέληση εκεί. Το άγνωστο είναι γιατί δεν έχει κάνει αίτηση για σύσταση θέσης επιμελητή Β (κάτι που θα έλυνε τα προβλήματα εφημέρευσης). Το άγνωστο είναι γιατί δεν προσφέρθηκε βοήθεια στο τμήμα του Βενιζελείου όταν είχαμε μείνει χωρίς προειδοποίηση 1 συντονιστής δ/της και 2 επιμελητές. Όπως επίσης το άγνωστο και ασχολίαστο είναι οι παραγοντισμοί…. Δεν γνωρίζουμε αν με την λέξη «παραγοντισμοί» προσδιορίζεται η προσπάθεια υφαρπαγής επικουρικής πριν παρουσιαστεί στο Βενιζέλειο με τηλεφωνική επικοινωνία και διαβεβαίωση της, ότι αν θέλει θα την μετακινήσουν στο ΠαΓΝΗ όπως αναφέρει η ίδια η συνάδελφος.
Οσο για τις ανάγκες του τμήματος μας και τον όγκο εργασίας δεν χρειάζεται να αναφερθούμε… Όποιος δουλεύει στο Βενιζέλειο ξέρει.
Μας είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να γράφουμε αυτή την επιστολή, αλλά τελικά αντιληφτήκαμε σήμερα ότι η σιωπή μας είναι επιζήμια. Δεν ζητήσαμε ποτέ «μπράβο» γιατί πιστεύουμε ότι απλά κάνουμε την δουλειά μας και το καθήκον μας. Αλλά «αυτό» δεν το αξίζουμε…

Γιατροί Νεφρολογικού Τμήματος Βενιζελείου Νοσοκομείου