Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Κέντρου Αιμοδοσίας

 4.4.2017

 

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει το Κέντρο Αίματος του ΓΝΗ «Βενιζέλειο», συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας  που ήδη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από την Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου, κα Πετράκη Άννα.

Το πρόγραμμα αφορά την ενημέρωση μαθητών Α΄ γυμνασίου στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου κι έχει ως σκοπό την κατανόηση του εθελοντισμού και ιδιαίτερα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα, την απόκτηση συμπεριφορών εθελοντισμού ενεργών πολιτών ώστε να γίνουν μικροί μέντορες εθελοντισμού στις οικογένειες τους και στο ευρύτερο περιβάλλον τους και η υιοθέτηση εν γένει θετικών στάσεων και συμπεριφορών σε θέματα που άπτονται της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες ενώ στο τέλος της ενημέρωσης θα ζητηθεί από τους μαθητές ο σχεδιασμός μιας αφίσας με θέμα ΄΄ Η Αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών ΄΄. Οι αφίσες θα συγκεντρωθούν ως τα τέλη Απριλίου αρχές Μαΐου από το Κέντρο Αιμοδοσίας και αφού αξιολογηθούν και βαθμολογηθούν, οι καλύτερες θα βραβευθούν σε εκδήλωση στις 14 Ιουνίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.