Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νέο τελεσίγραφο και τις απειλές Γεροβασίλη για την αξιολόγηση

 14.7.2017

 

Mε εγκύκλιο της ( εδώ) η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη απείλεί εμμέσως πλην σαφώς όλο το Δημόσιο τομέα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου ορίζεται η 8η Αυγούστου 2017.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην εγκύκλιο: «Καθίσταται σαφές ότι η διαδικασία αξιολόγησης, η οποία εκκίνησε με την κατάθεση των τροποποιήσεων των Οργανογραμμάτων των Υπουργείων και άλλων δημόσιων φορέων και συνεχίζει με την αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων οργανώσεων, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος άλλων εφαπτόμενων δράσεων για την αποκομματικοποίηση, τον εκδημοκρατισμό και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, όπως το σύστημα κινητικότητας, το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων εν γένει. Συνεπώς, η όποια παρακώλυση στην εφαρμογή της αξιολόγησης συνεπάγεται την ανάγκη για πιθανές περαιτέρω ρυθμίσεις στα λοιπά διασυνδεόμενα πεδία. Η απαίτηση της κοινωνίας και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων για μια νέα, αξιοκρατική, δημοκρατική, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση αλλά συνταγματική επιταγή».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βενιζελείου, παραμένοντας σταθερός στις θέσεις του για αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση, καλεί τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου κ Μοσχοβάκη να επικοινωνήσει με την κα Γεροβασίλη και να της μεταφέρει τα εξείς:

1) Την προχθεσινή του εμπειρία στα ΤΕΠ και τον τρόπο που λειτούργησε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.

2) Να της υπενθυμίσει οτι ο καλύτερος κριτής του έργου και της προσφοράς του προσωπικού μας είναι ο πολίτης και η επιτυχής προάσπιση της υγείας του.

3) Η μόνη απειλή γιαυτό το προσωπικό είναι να κατηγορηθεί για υπερβάλλον ζήλο και εκτέλεση καθηκόντων ανευ νομικής κάλυψης, καθώς δεν εφημέρευε το Noσοκομείο, και όχι οι διοικητικές απειλές της Υπουργού.

4) Ολο το προσωπικό του Νοσοκομείου που βρισκόταν υπηρεσία προχθές το βράδυ εργάζεται στα όρια της εξουθένωσης, με χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό, χρωστούμενες άδειες προηγουμένων χρόνων, περικομένες απολαβές και απίστευτες ασφαλιστικές εισφορές.

5) Ολα τα παραπάνω πως θα αξιολογηθούν και απο ποιόν; Ποιός είναι ικανός να αξιολογήσει το φιλότιμο, τον επαγγελματισμό και την αξία αυτού του προσωπικού; 

 

Αλήθεια απο το 0 -100( αυτή είναι και η κλιμακα της αξιολόγησης) τι βαθμό θα έβαζε η Διοίκηση σε όλο το προχθεσινοβράδινο προσωπικό του Νοσοκομείου;

 

Για όλα τα υπόλοιπα κριτήρια συντασσόμαστε με την ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην αποχή-απεργία απο την αξιολόγηση, με ανακριβή και υποκειμενικά κριτήρια, που σκοπό έχει τη συρρίκνωση του Δημοσίου, επιβάλλοντας στους φορείς να δείξουν οι ίδιοι ποιό προσωπικό θα απολυθεί, μειώνοντας έτσι το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

 

Παιχνίδια στην πλάτη μας δεν δεχόμαστε γιαυτό και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το 100% του προσωπικού μας.