Έρχονταi προσλήψεις γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και μετακινήσεις προσωπικού!

 1.9.2017

 

Στην προκήρυξη των θέσεων ιατρικού προσωπικού για τη στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αναμένεται να προσχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
Πρόκειται για τις 465 θέσεις ειδικευμένων γιατρών που προβλέφθηκαν και σε νομοσχέδιο (σ.σ.: αυτό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας) και με τις οποίες θα στελεχωθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που θα δημιουργηθούν σταδιακά σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία.
 
Ήδη όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr σε συνεργασία με το ΚΕΣΥγίνονται οι απαραίτητες καταγραφές ώστε να διαπιστωθεί σε ποια νοσοκομεία υπάρχουν τα μεγαλύτερα κενά σε ειδικότητες γιατρών που μπορούν να στελεχώσουν τα Επείγοντα.
 
Επίσης βασικό κριτήριο για τη δημιουργία θέσεων ειδικευμένων γιατρών αποτελεί το μέγεθος ενός νοσοκομείου, οι ανάγκες του, η δυναμικότητα του σε κλίνες καθώς και η κίνηση που παρουσιάζει κατά τις εφημερίες.
 
Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως ήδη γίνονται και οι σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων των 465 ειδικευμένων γιατρών.
 
Πάντως για τη στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών αναμένεται να υπάρξει και μετακίνηση προσωπικού με βάση τις ανάγκες. 
 
Πάντως με τις ρυθμίσεις που προωθούνται από το υπουργείο Υγείας επιδιώκεται η ανακατανομή του προσωπικού με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ. Γι αυτό θα υπάρξουν και συγκεκριμένα κριτήρια για τη μετακίνηση των εργαζομένων και στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.
 
medispin.gr