Eνημέρωση για τη σημερινή συνέλευση και συνέχιση της Αποχής απο την αξιολόγηση( διαδικασία)

 29.9.2017

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29.9.2017 η προγραμματισμένη συνέλευση του προσωπικού για ενημέρωση επι των διαδικασιών της Απεργίας -Αποχής απο την αξιολόγηση στον Δημόσιο τομέα.

Την ενημέρωση έκαναν οι σύμβουλοι της ΠΟΕΔΗΝ, κύριοι Θεοδοσάκης, Μανουσάκης και Κοκοβάκης.

Ενημερώνονται λοιπόν οι συνάδελφοι που έλειπαν απο τη συνέλευση ότι:

1) Η αξιολόγηση με τη μορφή που επιβάλλεται είναi μνημονιακή δέσμευση και στο βάθος της αποτελεί δεξαμενή εργαζομένων που θα ενταχθούν στο καθεστώς των μετακινήσεων, ενδεχόμενων απολύσεων και συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα.

2) Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απο τη διαδιακσία της αξιολόγησης, καταγγέλωντας τη μορφή που επιβάλλεται καθώς και τη σκοπιμότητα της. Κανείς δεν είναι αντίθετος σε μια ορθολογική και αντικειμενική αξιολόγηση που θα αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην βελτίωση, την λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και τον εκσυγχρονισμό του Δημόσιου τομέα. 

3) Η Κυβέρνηση εμμένοντας στις μνημονιακές δεσμεύσεις της, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκτελέσει τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.Μάλιστα δεν διστάζει να νομοθετήσει υπερ της απεργοσπασίας, απειλώντας ευθέως τους συμμετέχοντες οτι δεν θα ενταχθούν στο επικείμενο καθεστώς κρίσεων.Οι απειλές αυτές καταρρίπτονται απο τις γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών (εδώ και εδώ) , οι οποίοι αποφαίνοννται οτι καμία απειλεί δεν έχει νομική υπόσταση, καθώς η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ δεν έχει προσβληθεί ως παράνομη απο κανένα δικαστήριο. Ως εκ τούτου καμία απειλή δεν μπορεί να υλοποιηθεί εις βάρος των συναδέλφων και κυρίως των προϊσταμένων.Οι κρίσεις όταν και αν γίνουν θα γίνουν με άλλο καθεστώς και καμία νομοθεσία δεν απαγορεύει τη συμμετοχή οποιουδήποτε, ειδικά με τον συγκεκριμένο τιμωρητικό τρόπο. Επίσης η συμμετοχή στην διαδικασία δεν έχει καμμία οικονομική επίπτωση στη μισθοδοσία.

4) Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα της εγκυκλίου Γεροβασίλη δίνει τη δυνατότητα σε όποιον συνάδελφο θέλει να αξιολογηθεί να το πράξει μέχρι τις 2.10.2017. Απο κεί και πέρα οι προίστάμενοι-ες των τμημάτων θα συνεχίσουν την διαδικασία και εντος δέκα ημερών θα πρέπει να αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους. Αν απο την διαδικασία απέχουν και οι προϊστάμενοι, ως αξιολογητές Α΄, τότε σειρά παίρνει ο αξιολογητής Β', που στην περίπτωση των νοσηλευτικού προσωπικού είναι ο τομέας ενώ για τις άλλες ειδικότητες οι διευθύνσεις ή οι  υποδιευθύνσεις τους.

Παραδείγματα:

1) Υπάλληλος και Προϊστάμενος θέλουν να αξιολογηθούν: Η διαδικασία της αξιολόγησης προχωράει κανονικά.

2) Ο υπάλληλος συμμετέχει στην Αποχή αλλά ο Προϊστάμενος δεν συμμετέχει  : Ο Προϊστάμενος δεν έχει κανένα δικαίωμα να αξιολογήσει τον υπάλληλο. Δεν μπορεί ο προϊστάμενος να πάρει ένα φύλλο αξιολόγησης κενό και να αξιολογήσει τον υφιστάμενο του, χωρίς πρωτίστως ο ίδιος ο υπάλληλος  να αξιολογήσει τον εαυτό του, καθώς ο υφιστάμενος μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του.

3) Ο υφιστάμενος δεν συμμετέχει αλλά ο προϊστάμενος συμμετέχει στην Απεργία -Αποχή: Ο υφιστάμενος συμπληρώνει το φύλλο αξιολόγησης και περιμένει να περάσει το χρονικό διάστημα δικαιοδοσίας του Α'αξιολογητή( προϊσταμένου του) και κατόπιν το καταθέτει στον δεύτερο αξιολογητή. Τα ίδια με τον Α' ισχύουν και για τον Β'αξιολογητή.

4) Και οι δύο συμμετέχουν στην Απεργία -Αποχή : Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος δικαιοδοσίας του Α' αξιολογητή η αξιολόγηση περνάει στη δικαιοδοσία του Β'αξιολογητή, με τα ίδια ισχύοντα με παραπάνω.

 

Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Η ημερομηνία αυτοαξιολόγησης των υφισταμένων ΛΗΓΕΙ την Δευτέρα 2.10.2017. Σήμερα που μιλάμε έχουμε 29.9.2017 και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Ποιός και πότε θα ενημέρωνε το προσωπικό για τις διαδικασίες και το δικαίωμα του να αυτοξιολογηθεί το αργότερο μεχρι την Δευτέρα; Ενδεικτικό της προχειρότητας ή φόβος για την άμεση κινητοποιήση των υπαλλήλων;

 

Επι της διαδικασίας ενημερώνεται το προσωπικό ότι:

Σε όλους τους προϊσταμένους των τμημάτων έχει δοθεί μια τύπου υπέυθυνη δήλωση που αναφέρει οτι συμμετέχουμε στην Απεργία -Αποχή απο την αξιολόγηση. Τα εν λόγω χαρτιά αφορούν όλο το προσωπικό του κάθε τμήματος και βρίσκονται στα γραφεία των προϊσταμένων και έχουν τη μορφή λίστας με την εισαγωγική  δήλωση συμμετοχής στην Αποχή.

Καλείται λοιπόν όλο το προσωπικό, υφιστάμενοι, προϊστάμενοι και διευθύνσεις, όπως προσυπογράψουν την λίστα συμμετεχόντων στην ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ  απο την αξιολόγηση, δίνοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους εντολείς της οτι ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ, ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ, ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ, διευκολύνοντας το έργο τους όταν αποφασίσουν να διαλύσουν το Δημόσιο και τους φορείς τους. Το πολιτικό κόστος πρέπει να το αναλάβουν οι ίδιοι και όχι εμείς.

 

Βέβαια όποιος συνάδελφος επιθυμεί να αξιολογηθεί έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει.

Για τη λήψη όμως της απόφασης του ας λάβει υπ'όψιν και τα εξείς:

- Αφού η Κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει τον Δημόσιο Τομέα γιατι δεν υιοθετεί τις προτάσεις των ίδιων των εργαζομένων, που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνθήκες εργασίας;

- Γιατι δεν έχει φροντίσει τόσα χρόνια να άρει τις αδικίες εις βάρος μερίδας συναδέλφων;

- Γιατι τόσα χρόνια ποτέ και κανένας δεν επέβαλε κυρώσεις σε αυτούς που ψάχνουν τώρα;

- Γιατί τόσα χρόνια δεν υπάρχει σαφές πρωτόκολλο εργασίας και καθηκοντολόγιο;

- Γιατί το ίδιο το Δημόσιο δεν φρόντισε ποτέ να επιμορφώσει τους ίδιους τους εργαζομένους του, δίνοντας κίνητρα για εξέλιξη ανάπτυξη και καινοτομία;

- Γιατι δεν εναρμονίζεται το ποσοστό εργαζομένων-ασθενών με τις άλλες Ευρωπαικές Χώρες;

- Οι οργανισμός του Νοσοκομείου ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και την τεράστια αύξηση ζήτησης υπηρεσιών Υγείας;

- Τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό που οφείλονται στο προσωπικό ποιός τα χρωστάει;

- Ποιός μπορεί να αξιολογήσει τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, περικοπές επι των δεδουλευμένων τους και χρωστούμενα παρελθόντων ετών;

- Τα εξαντλητικά παράνομα ωράρια (πχ. πρωί νύχτα, συνεχείς εφημερίες, εξαντλήτικές υπερωρίες) ποιός τα επιβάλει στο προσωπικό;

- Γιατί να μην μπορεί ένας προϊστάμενος να βαθμολογήσει με πολύ καλό βάθμό όλο το προσωπικό του;

- Την ψυχολογική φθορά που υφίσταται το προσωπικό απο την υπερεργασία και τις αδικίες ποιός θα την αξιολογήσει;

 

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΧΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

 

 

Για το Δ.Σ

Πρόεδρος    Γ.Γραμματέας

Γ.Χονδροζουμάκης    Ε.Μενεγάκης