Δελτίο τύπου 31/3/2016

 

                                                                                                                           ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/3/2016

                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ένωση Εργαζομένων καταγγέλλει την αδιαφορία του υπουργείου για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Υπάρχει μία σκόπιμη και συστηματική προσπάθεια απόκρυψης των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν. 

Οι εξαγγελίες για πρόσληψη προσωπικού παραμένουν στα χαρτιά για μια ακόμη φορά, ενώ ταυτόχρονα το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου έχει φτάσει στα όρια αντοχής του. Είναι θέμα χρόνου, κάτω από αυτές τις συνθήκες εργασίας με τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, να επέλθει το εργασιακό κράχ. 

Είναι απαράδεκτο σε ένα νοσοκομείο όπου τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση κατά 40% της επισκεψιμότητας σε ΤΕΠ και Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία , καθώς και σε νοσηλευόμενους να γίνεται προσπάθεια να κουκουλωθεί  το πρόβλημα.  

Οι μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα για να καλυφθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τα κομμένα ρεπό και το συνεχώς ψυχοφθόρο πρόγραμμα οξύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Η υποστελέχωση  του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του διοικητικού, του τεχνικού και παραϊατρικού προσωπικού είναι τραγική. Οι συνεχείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης έχουν αφήσει μεγάλα κενά τα οποία δεν έχουν αναπληρωθεί έως τώρα. Το μόνο που έχει γίνει έως τώρα είναι η μερική κάλυψη των αναγκών με επικουρικό προσωπικό 10 ατόμων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το Σεπτέμβριο. Η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των πολιτών βρίσκεται στα ύψη. Η λίστα των υπο αναμονή χειρουργείων και τακτικών ραντεβού συνεχώς μεγαλώνει. Από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες είναι ανοικτές μόνο οι τέσσερις  και από τις δώδεκα κλίνες της ΜΕΘ λειτουργούν μόνο οι επτά. 

Εξάλλου ακόμη περιμένουμε  το ΦΕΚ για την αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου που αποτελεί δέσμευση του ΚΥΣΥΠΕ. Εδώ και δύο μήνες αυτό το σοβαρό θέμα έχει παραπεμφθεί, για ακόμη μια φορά, στις καλένδες. 

Τέλος ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που  θα βοηθήσει στην πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας. 

 

 

Ο χώρος της Υγείας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Φτάνουν πια τα ανέξοδα λόγια.

Χρειάζονται πράξεις!

 

 

Για  το  Δ.Σ.

ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ο   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. Χονδροζουμάκης .                                              E.  Μενεγάκης .

 

 

                                 Διεύθυνση : Λεωφόρος Κνωσού,Τ.Θ. 44,714 09 Ηράκλειο /  Τηλέφωνο : 2813408491                                                                             E-mail : eevenizeleiou@gmail.com