Επιτυχημένη επιχείρηση λήψης μοσχευμάτων απο δότη στο Βενιζέλειο Γ.Ν Ηρακλείου

 

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρωτόγνωρη διπλή επιχείρηση αφαίρεσης μοσχευμάτων ταυτόχρονα από δύο πολυδότες οργάνων, στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, Μεταμοσχευτικές Ομάδες από 3 Νοσοκομεία συναντιούνται και πάλι στο Ηράκλειο, ανήμερα των Φώτων, για την αφαίρεση μοσχευμάτων από δότη 27 ετών του οποίου μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος.

 

 

Με τη γενναία απόφαση της οικογένειάς του να χαρίσει ζωή μέσα από την απώλεια του, ξεκίνησαν οι διαδικασίες λήψης οργάνων. Η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Γ.Ν.Α. «ο Ευαγγελισμός» – με επικεφαλής της αποστολής τον Δρα Βασίλειο Δρακόπουλο, συνοδεία του Βασίλη Καλατζή και του Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, Δημήτριου Πιστόλα – μετέβησαν στο Ηράκλειο για την αφαίρεση των νεφρικών μοσχευμάτων. Η Ομάδα του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» – με επικεφαλής τον χειρουργό Δημήτριο Φίλη, συνοδεία της Κωνσταντίνας Ελένης Καρακάση και της Συντονίστριας Μεταμοσχεύσεων Κατερίνας Τσακνή – αφαίρεσε το ηπατικό μόσχευμα, ενώ η Ομάδα από το Ιταλικό Νοσοκομείο της Πάντοβα αφαίρεσε το καρδιακό μόσχευμα.

 


Θερμά συγχαρητήρια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου με επικεφαλής τον Δρα Ανέστη Κιούλπαλη και τον Δρα Κώστα Χαχλιούτη, για το εξαιρετικό, για μία ακόμα φορά, αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για τον άριστο συντονισμό της διαδικασίας, αλλά πρωτίστως στην οικογένεια του δότη για την μεγαλόψυχη απόφασή της.
Σήμερα νωρίς το πρωί οι Μεταμοσχευτικές Ομάδες αναχώρησαν φέροντας μαζί τους αντί αποσκευών, τα «δώρα ζωής» τα οποία αναμένεται εντός της ημέρας να μεταμοσχευθούν στους τελικούς λήπτες, ολοκληρώνοντας τη «γέφυρα ζωής».

 

 

 

Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση απο τη σελίδα του κ.Βασίλειου Δρακόπουλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά απο έγκριση του ίδιου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *