Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας για τα δεδουλευμένα του προσωπικού

 27.2.2018


ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27/2/2018

Αρ. Πρωτ: 31

    Προς : Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Ξανθό

                Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ Παύλο Πολάκη

     Κοιν:   Διοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ Ελένη Μαυρομάτη

         Διοικητή ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ κ Ι. Τασσόπουλο                                        

                                                  

Επιστολή Διαμαρτυρίας

κ Υπουργέ,

Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου Γ.Ν με την παρούσα επιστολή σας εκφράζει την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση της, για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά, εργασία προσωπικού παραμένει απλήρωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη φορά το προσωπικό καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης είναι απλήρωτο εδώ και δύο μήνες, γεγονός που δικαιολογημένα προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το εν λόγω προσωπικό έχει βρεθεί σε υπερβολικά δεινή θέση, καθώς πέραν των άλλων τίθεται και θέμα βιοποριστικό, αφού οι συνάδελφοι έχουν εξαθλιωθεί πλέον οικονομικά και ηθικά.

Εδώ και δύο μήνες με απόλυτη ευσυνειδησία εκτελούν τα καθήκοντα τους, υποδεικνύοντας απίστευτη υπομονή, η οποία όμως έχει εξαντληθεί, καθώς οι συνάδελφοι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών τους.

Μετά από επανηλλειμένες λοιπόν συνελεύσεις του προσωπικού, ομόφωνα αποφασίστηκε να προβούμε σε δίωρες γενικές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 1.3.2018 και ώρες από 8-10 π.μ και έως ότου δοθεί λύση με την :

  1. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
  2. Άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος, με νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την παραμονή του προσωπικού στα εργασιακά τους καθήκοντα, έως την καταληκτική ημερομηνία της υπογεγραμμένης σύμβασης, ήτοι τον Δεκέμβριο του 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *