Επιστολή Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου Γ.Ν προς τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  26.9.2018

Αρ. Πρωτ: 35

                                                                                                           Προς Γραφείο Πρωθυπουργού

 

Θέμα : Αίτημα ανάληψης συντονισμού ενεργειών εκ μέρους σας, για τη διαχείριση της έκτακτης κρίσης στο Βενιζέλειο Γ.Ν Ηρακλείου Κρήτης , λόγω της πυρκαγιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Στις 23.9.2018 το Ηράκλειο έζησε μια δύσκολη μέρα, καθώς σε Κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο βρίσκεται πλησίον του κεντρικού κτιρίου του Βενιζελείου Γ.Ν,  εκδηλώθηκε εκτεταμένη πυρκαγιά, η οποία μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων ανεξαιρέτως των θεσμικών και εθελοντικών παρεμβάσεων, ετέθη υπό πλήρη έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η όλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία χωρίς ευτυχώς  να θρηνήσουμε κανένα θύμα, καθώς στο εν λόγω  κτίριο φιλοξενούνταν φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Στο εν λόγω κτίριο όμως εκτός από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στεγάζονταν εξολοκλήρου και η Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία του Βενιζελείου Γ.Ν. Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις το κτίριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, γεγονός που το καθιστά πλέον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ προς πάσα χρήση.

Αυτό δυστυχώς δημιούργησε αυτόματα πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς δύο από τις βασικές υπηρεσίες του, Διοικητική και Τεχνική, τέθηκαν αυτόματα εκτός λειτουργίας, αναστέλλοντας τη δυνατότητα υποστήριξης του Νοσοκομείου.

Με την άμεση και επιτυχή διαχείριση της κατάστασης από πλευράς της  Διοίκησης αλλά και το υπέρμετρο φιλότιμο του προσωπικού και των δύο Νοσοκομείων της Πόλης, Βενιζελείου Γ.Ν  και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου( Π.Α.Γ.Ν.Η), στο οποίο μεταφέρθηκε άμεσα η εφημερία της Κυριακής, απο χθές Τρίτη 25.9.2018, το Βενιζέλειο μπορεί και πάλι να λειτουργήσει ομαλά και αποτελεσματικά σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του.

Για την ομαλή λειτουργία όμως του Νοσοκομείου αλλά και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και των χρηστών υπηρεσιών υγείας, οι υπηρεσίες και το προσωπικό έχουν τοποθετηθεί –  τμηματικά και μεμονωμένα – όπου υπήρχε κενός χώρος στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου, με συγχωνεύσεις γραφείων και τμημάτων, με  μεταφορά προσωπικού  και συνωστισμό στο ήδη ιδιαίτερα ασφυκτικό χωροταξικό περιβάλλον, το οποίο επικτρατούσε στο Νοσοκομείο μας.

Με την παρούσα επιστολή λοιπόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλησίον του κατεστραμμένου κτιρίου, βρίσκεται ένα μεγάλο κεντρικό κτίριο, ιδιοκτησίας επίσης του Πανεπιστημίου Κρήτης , το οποίο δυνητικά θα  μπορούσε να εξυπηρετήσει την άμεση ανάγκη μεταφοράς και λειτουργίας όλων των κατεστραμμένων  υπηρεσιών , οι οποίες και πάλι ολοκληρωμένα θα μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Αξίζει να σημειωθεί οτι η ανάγκη μεταστέγασης θα είναι παροδική, καθώς στις μελέτες για την ανέγερση του Νέου κτιρίου του Νοσοκομείου, υπάρχει πρόβλεψη για ανάπτυξη των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Για την παραχώρηση χώρου και την φιλοξενία της Διοικητικής  και Τεχνικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου στο εν λόγω κτίριο, έχουν ήδη γίνει συντονισμένες προσπάθειες από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, απευθυνόμενοι στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου Γ.Ν λοιπόν σας καλεί όπως αναλάβετε τον άμεσο συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων Υγείας ,Παιδείας και Οικονομικών, για την άμεση παραχώρηση τμήματος του κτιρίου στο Βενιζέλειο Γ.Ν, για την καθολική μεταστέγαση των υπηρεσιών μας και την βέλτιστη λειτουργία  και στήριξη προς το Νοσοκομείο αλλά και προς το όφελος των πολιτών, το συμφέρον και τις ανάγκες των οποίων όλοι  υπηρετούμε  .

Με  τη βεβαιότητα του δίκαιου αιτήματος μας, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την άμεση παρέμβαση σας

 

Με εκτίμηση

Πρόεδρος        Γ.Γραμματέας

Γ.Χονδροζουμάκης            Ε.Μενεγάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 198 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *