Oμιλία της Ενδοκρινολόγου κας Ε. Βουρλιωτάκη σε εκδήλωση για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

44779464_697371430619337_6652758407105216512_n.jpg

Πλούσια σε πληροφόρηση αποδείχθηκε η εσπερίδα του ομίλου εθελοντών κατά του Καρκίνου »ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», παράρτημα Ηρακλείου την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.

Εξαιρετικοί ομιλητές παρουσίασαν τις απόψεις τους, για τον καρκίνο του θυρεοειδούς από διαφορετικές πλευρές και ανέλυσαν με λόγο απλό και κατανοητό, την σημαντικότητα ελέγχου της νόσου και της αποτελεσματικής καταπολέμησης της.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του ¨ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ¨  κ. Χρυσούλα Αντωνοπούλου με ένα σύντομο χαιρετισμό.

( Ο κ. Εμμ. Προκοπάκης)

Ο κ. Εμμ.Προκοπάκης (Αναπλ. Καθηγητής ΩΡΛ ΠΑΓΝΗ) »απομυθοποίησε» τον καρκίνο του θυρεοειδούς παραθέτοντας τις επιστημονικές αλήθειες και την πραγματικότητα του Τσέρνομπιλ, με την εικόνα του Ιησού του ναού στο Τσέρνομπιλ – το μοναδικό σημείο στο οποίο δεν υπάρχει ραδιενέργεια- ενώ στην υπόλοιπη περιοχή αυτή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα!!!

(Η εικόνα του Ιησού στο Τσέρνομπιλ όπου η ραδιενέργεια είναι μηδενική)

Η κ.Ειρήνη Βουρλιωτάκη (Ιατρός Ενδοκρινολόγος Βενιζέλειο) κάλυψε όλα τα θέματα της διαγνώσεως με λόγο επιστημονικό, απλό και κατανοητό.

Η κ. Έλενα Δρακωνάκη (Ιατρός Ακτινολόγος)  παρουσίασε τις διαγνωστικές μεθόδους, τις τεχνικές, τις διαβαθμίσεις,μτην συμβολή των υπερήχων και της ελαστογραφίας στον ακριβή εντοπισμό των καρκινικών όζων και τις τεχνικές των παρακεντήσεων.

Ο κ. Αλέξανδρος Καρατζάνης (Επίκουρος Καθηγητής ΩΡΛ ΠΑΓΝΗ)  επικεντρώθηκε στις χειρουργικές τεχνικές, και κατέθεσε διαβεβαιώσεις ότι ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι εφόσον τηρούνται οι » χειρουργικές δεοντολογίες».

( Η κ. Αθηνά Σφακάκη – Γραμματέας του Αγκαλιάζω)

Τα στατιστικά στα περιστατικά των νοσοκομείων μας, δείχνουν δυσάρεστες μετεγχειρητικές περιπτώσεις πολύ μικρότερου αριθμού από τα περιστατικά ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Νοσοκομείων, στις επεμβάσεις καρκίνου θυρεοειδούς.

Η κ. Σοφία Κουκουράκη (Απληρωμ.Καθηγήτρια
Πυρηνικής Ιατρικής ΠΑΓΝΗ) κατέθεσε όλα όσα πρέπει να γνωρίζομε για την χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου. Δόσεις, καταστάσεις , απομόνωση, δυνητικές παρενεργείας…και συνήθως πάντα ίαση!

(Ο κ. Μιχαήλ Μπούκης με όλους τους ομιλητές)

Τέλος ο έμπειρος συντονιστής κ. Μιχαήλ Μπούκης (Ιατρός Ενδοκρινολόγος) εξασφάλισε την όμορφη ροή της εκδηλώσεως, με στοχευόμενες παρεμβάσεις για ενδιαφέρουσες μικροσυζητήσεις και επεκτάσεις των ομιλιών τους.

ekriti.gr

(Visited 351 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *