Οι δράσεις του ογκολόγου Νίκου Ανδρουλάκη και του τμήματος φυσικοθεραπείας του Βενιζέλειου στο European Cancer Patient Coalition

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,7-9 Ιουνίου 2019, το ετήσιο συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (ECPC European Cancer Patient Coalition).Κατά τη διάρκεια του φετινού Συνεδρίου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος για την ογκολογική κοινότητα.
Παρουσιάστηκε η θέση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ) και τη συμμετοχή των ασθενών καθώς και το ενημερωτικό εργαλείο που έχει αναπτύξει η ECPCγια την ΗΤΑ (http://www.ecpc.org/edu/hta)
Συζητήθηκε επίσης η θέση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για εργασιακά θέματα και δυστυχώς έγινε εμφανής η έλλειψη υποστήριξης προς τους φροντιστές οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ογκολογικής φροντίδας και συχνά αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα εργαζόμενων για την οποία δεν υπάρχει καμιά πρόνοια.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ECPC Francesco De Lorenzo παρουσίασε τα επιτεύγματα και το έργοτης ECPC κατά το παρελθόν έτος. Στην ενότητα για την ψηφιακή υγεία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα eSMART, ενώ η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της ECPC και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) κα Καίτη Αποστολίδου παρουσίασε τις ραγδαίες εξελίξεις στην ψηφιακή Υγεία.
Έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς ανέπτυξαν φλέγοντα θέματα της εξατομικευμένης ιατρικής που αφορούν στις νέες προηγμένες διαγνωστικές μεθόδους για τον καρκίνο (βιοδείκτες, υγρή βιοψία κλπ), στη σημασία των βιοτραπεζών καθώς και σε θέματα υποσιτισμού και σωστής διατροφής για τους καρκινοπαθείς.
Στο Συνέδριο και τη  Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (ECPCEuropean CancerPatientCoalition). την Ελλάδα εκπροσώπησε η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της ECPC και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) κα Καίτη Αποστολίδου και  παρουσίασε την δράση συλλόγου για το Λεμφοίδημα σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Βενιζέλειου-Πανάνειου Γ.Ν (https://www.efzo.gr/draseis/item/107-ανακοινωση-λειτουργιασ-δημοσιασ-πολυπαραγοντικησ-ομαδασ-αντιμετωπισησ-λεμφοιδηματοσ-στο-βενιζελειο-νοσοκομειο-ηρακλειου).
Επίσης η κ. Θεοδωρίδου παρουσίασε καμπάνια ενημέρωσης των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) για τον καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης, συμπεριλαμβανομένης και της ενημερωτικής ομιλίας που οργάνωσε ο Σύλλογος μας στον Πολυχώρο μας στις 15/5/2019 με τον Παθολόγο-Ογκολόγο, διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής Βενιζελείου, κ. Ν. Ανδρουλάκη (https://www.efzo.gr/draseis/events/item/162-4η-ομιλία-στον-πολυχώρο-του-ευ-ζω)

Πηγή: Ανάρτηση σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης του Ευ Ζώ με τον καρκίνο

 

 

(Visited 1.872 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *