Παραδοχή αποτυχημένων πολιτικών απο την Διοίκηση του Νοσοκομείου

Για πρώτη φορά η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται τα υπαρκτά προβλήματα του Νοσοκομείου, τις τεράστιες ελλείψεις του προσωπικού, τη λειτουργική βιωσιμότητα του Νοσοκομείου μετά την πυρκαγιά, χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού, αλλά και την αποτυχημένη πολιτική των συμβασιούχων όλων των μορφών εργασίας, η αποχώρηση των οποίων δημιουργεί τρομερά δυσλειτουργικά κενά και προβλήματα στο Νοσοκομείο.

Παρακάτω παρατίθεται η έκθεση πεπραγμένων για το 2019 , όπως αυτή αναρτήθηκε στην σελίδα του Νοσοκομείου και αποδεικνύει την αναστολή λειτουργίας διαδικασιών ( ΜΕΘ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ) λόγω αποχώρησης συμβασιούχων και συνταξιοδότησης συναδέλφων.

Σε αυτά βέβαια που αναφέρει η διοίκηση προφανώς ξέχασε να αναφέρει:

  • Τις εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη έκτακτων αναγκών των τμημάτων.
  • Tις άστοχες μετακινήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις του προσωπικού ,αποδυναμώνοντας τα τμήματα και τις κλινικές.
  • Τη μη καταβολή των περικοπών των δεδουλευμένων παρελθόντων ετών (2012-2013).
  • Την καθυστερημένη επικαιροποίηση ενός σύγχρονου οργανογράμματος , βάσει των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και αναγκών.
  • Το διαμελισμό των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών εντός του Νοσοκομείου.
  • Την εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων, στο σύνολο του προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Την αυξημένη χρήση υπηρεσιών υγείας από τους πολίτες σε αντιδιαστολή με τον αριθμό του προσωπικού, το οποίο παραμένει σταθερό αριθμητικά και εξουθενωμένο σωματικά και ψυχολογικά.

Γεγονότα 2018 σε timeline

2018 Δεκέμβριος

↓ Προβλήματα λειτουργίας στο χειρουργείο

↓ Λόγω αποχώρησης δυο επικουρικών ιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος, δεν καθίσταται δυνατή η καθημερινή λειτουργία της νέας χειρουργικής αίθουσας που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2018

2018 Δεκέμβριος

↑ Βραβείο Εμβολιαστικής Κάλυψης 2017-2018 από το Υπ. Υγείας

↑ ΤΟ νοσοκομείο μας βρέθηκε στην 7η υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη πανελλαδικά, των εργαζομένων του από τον ιό της γρίπης

2018 Δεκέμβριος

↑ Πιστοποίηση όλων των Διοικητικών και Τεχνικών υπηρεσιών κατά ISO 9001:2015

↑ ΤΟ Βενιζέλειο είναι το μοναδικό νοσοκομείο της Κρήτης που πιστοποίησε το σύνολο των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών του, όπως και το κέντρο αίματος.

2018 Δεκέμβριος

↑ Λειτουργία ιατρείου ύπνου

↑ Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ιατρείου ύπνου, από την πνευμονολογική κλινική.

2018 Δεκέμβριος

↑ Διάκριση για την Πνευμονολογική κλινική και Αντιφυματική Μονάδα του Νοσοκομείου

↑ Η Αντιφυματική Μονάδα και η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με έπαινο καλύτερης εργασίας από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία.

2018 Νοέμβριος

↑ Λειτουργία Ειδικού Ιατρείου Ψυχοδερματολογίας

↑ Νέο ιατρείο δημιουργήθηκε, το Ειδικό Ιατρείο Ψυχοδερματολογίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει ασθένειες που έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο σε δερματικές παθήσει

2018 Νοέμβριος

↑ Διάκριση για το τμήμα Ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

↑ Με έπαινο διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εργασία του Νοσηλευτή ΕΝΛ κου Μπολίκα Εμμ. με θέμα: «Η εμβολιαστική κάλυψη των φοιτητών τμήματος Νοσηλευτικής» στο 110 Πανελλήνιο συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων.

2018 Νοέμβριος

↑ Διάκριση για το Διαβητολογικό Κέντρο στο 19ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο

↑ Διάκριση για το Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου στο 19ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από 9-11 Νοεμβρίου 2018, καθώς απέσπασε το ένα εκ των τεσσάρων βραβείων για την εργασία του με θέμα: Το Σπινθηρογράφημα με ΙΝ VITRO επισημασμένα λευκοκύτταρα με 99μ Tc HMPAO ( WBC-scan ) για διάγνωση οστεομυελίτιδας στο διαβητικό πόδι.

2018 Οκτώβριος

↑ Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας «Αριάδνη»

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στο ΓΝΗ «Βενιζέλειο». Στόχος της άσκησης παράλληλα με την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων στην περίπτωση σεισμού, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας με εμπλεκομένους φορείς.

2018 Οκτώβριος

↓ Κλείσιμο δυο κλινών στη Μ.Ε.Θ.

↓ Λόγω απρόσμενων αποχωρήσεων (7 άτομα μέσα σε τρεις μήνες) από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έκλεισαν οι δυο κλίνες που είχαν επαναλειτουργήσει τον Μάρτιο του 2018

2018 Σεπτέμβριος

↓ Πυρκαϊά στα λυόμενα του Πανεπιστημίου Κρήτης

↓ Μέσα σε μια μέρα έμεινε άστεγο το σύνολο της Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Πανεπιστήμιο. Δημιουργήθηκαν τρομερά προβλήματα στη τροφοδοσία του Νοσοκομείου καθώς η κεντρική αποθήκη, αν και δεν καταστράφηκε, δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με υλικά το νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, με τις προσπάθειες του προσωπικού, δεν υπήρξε καμία έλλειψη υλικού σε οποιαδήποτε κλινική

2018 Σεπτέμβριος

↑ Τρια Βραβεία Healthcare Business Awards 2018

↑ Ένα χρυσό (Gold) και δυο χάλκινα βραβεία (Bronze) απέσπασε το «Βενιζέλειο» στο φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό Healthcare Business Awards που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβραβεύοντας την πρωτοβουλία, τις βέλτιστες πρακτικές, την επιχειρηματική αριστεία και ηθική σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας. Συνολικά η Κρήτη απέσπασε 5 βραβεία, εκ των οποίων τα 3 πήγαν στο Βενιζέλειο.

2018 Αύγουστος

↑ Αναβάθμιση εξοπλισμού οφθαλμολογικού τμήματος

↑ το Νοσοκομείο μας εξοπλίστηκε με τέσσερα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ήτοι:
1)  σύστημα οφθαλμικής υπερηχογραφίας
2)  σύστημα EIDON confocal scanner τεχνολογίας SLO
3) LIGHTLas YAG Laser
4) Υπερσύγχρονη συσκευή Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής (OCT)

2018 Ιούλιος

↑ Πιλοτική λειτουργία Ιατρείου προεγχειρητικού ελέγχου

↑ Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, για πρώτη φορά ξεκίνησε να λειτουργεί ιατρείο προεγχειρητικού ελέγχου με στόχο, ως τα τέλη του 2018, να καλύψει τις ανάγκες όλων των χειρουργικών κλινικών.

2018 Ιούλιος

↑ Ολοκλήρωση του 2ου parking για το προσωπικό

↑ Οι ανάγκες πλέον στάθμευσης για το προσωπικό του νοσοκομείου καλύφθηκαν σχεδόν εξολοκλήρου, με την ολοκλήρωση του 2ου χώρου στάθμευσης. το parking πληροί όλα τα κριτήρια ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου στάθμευσης, παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας σε 24ωρη βάση, έχει ελεγχόμενη πρόσβαση μέσω καρτών και φωτισμό για τις βραδινές ώρες.

2018 Ιούνιος

↑ Εμφάνιση χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ μέσω Internet

↑ Άλλη μια καινοτομία, μοναδική στην Κρήτη, ξεκίνησε στο Βενιζέλειο, δίνοντας τη δυνατότητα, ο πολίτης να ενημέρωνεται για τον μέσο χρόνο αναμονής στο ΤΕΠ του Βενιζελείου, σε πραγματικό χρόνο, μέσω Internet

2018 Μαΐος

↑ Έναρξη λειτουργίας νέας χειρουργικής αίθουσας

↑ Μετά από χρόνια, επαναλειτουργεί με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση μια επιπλέον χειρουργική αίθουσα προσδοκόντας στην αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων και στη μείωση της λίστας αναμονής.

2018 Μαΐος

↑ Λειτουργία Ορθοπαντογράφου

↑ Μετά από πολύ καιρό, το νοσοκομείο επανεξοπλίζεται με ορθοπαντογράφο, που αγοράζεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

2018 Μαΐος

↓ Θάνατος του αείμνηστου Καραντινού

↓ Δυστυχώς ένα βασικό στέλεχος του αναισθησιολόγικου Τμήματος και βασικός συντελεστής της σύνταξης του νέου κανονισμού λειτουργίας των χειρουργείων πεθαίνει σε ατύχημα.

2018 Μαΐος

↑ Ηλεκτρονικό κλείσιμο πορτών στους διαδρόμους

↑ Στην προσπάθεια να περιοριστεί το πρόβλημα του επισκεπτηρίου που δεν τηρείται από τους επισκέπτες, οι ενδιάμεσες πόρτες, με την λήξη του επισκεπτηρίου κλειδώνουν ηλεκτρονικά, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο μέσω RFID κάρτας

2018 Απρίλιος

↑ Λειτουργία δυο πρόσθετων κλινών στην Μ.Ε.Θ.

↑ Μετά από σχετική εκπαίδευση νέων στελεχών της νοσηλευτικής υπηρεσίας, ανοίγουν δυο επιπλέον κλίνες της ΜΕΘ/ΜΑΦ φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των έντεκα (11) κλινών

2018 Απρίλιος

↑ Ολοκλήρωση του 1ου parking για το προσωπικό

↑ Ο πρώτος από τους δυο χώρους στάθμευσης για το προσωπικό του νοσοκομείου τίθεται σε λειτουργία, συμβάλλοντας στη μείωση του έντονου προβλήματος παρκαρίσματος. το parking πληροί όλα τα κριτήρια ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου στάθμευσης, παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας σε 24ωρη βάση, έχει ελεγχόμενη πρόσβαση μέσω καρτών και φωτισμό για τις βραδινές ώρες.

2018 Απρίλιος

↑ Ηλεκτρονική παραλαβή εργαστηριακών εξετάσεων

↑ Για πρώτη φορά σε Δημόσιο νοσοκομείο, παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να πάρει ηλεκτρονικά και με ασφάλεια τα αποτελέσματα των παρακλινικών του εξετάσεων, χωρίς να χρειασθεί να ξαναέρθει στο νοσοκομείο. Η υπηρεσία αυτή, μέχρι και σήμερα, δεν παρέχεται από κανένα άλλο νοσοκομείο στην Ελλάδα.

2018 Μάρτιος

↑ Ενημέρωση επισκεπτών για την κλίνη νοσηλείας

↑ Οι επισκέπτες που προσέρχονται στο γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας, για να πληροφορηθούν που νοσηλεύεται ο άνθρωπος τους, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλέον όχι μόνο το σε ποια κλινική νοσηλεύεται, αλλά και το νούμερο του θαλάμου (και την κλίνη), ώστε να μην χρειασθεί να ρωτήσουν και να οδηγηθούν κατευθείαν στον άνθρωπο τους (μοναδική δυνατότητα από τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης).

2018 Φεβρουάριος

↑ Άνοιγμα της Βραχείας Νοσηλείας στα ΤΕΠ

↑ Μετά από περισσότερο από δέκα χρόνια, η Βραχεία νοσηλεία στο Τμήμα επειγόντων επαναλειτουργεί, πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη

2018 Φεβρουάριος

↑ Αναβάθμιση των χειρουργικών αιθουσών

↑ Με την αγορά κατάλληλου πληροφοριακού εξοπλισμού, καθίσταται δυνατή, ΜΕΣΑ από τη χειρουργική αίθουσα η προβολή αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών, υπερήχων, ακτινογραφιών, εργαστηριακών εξετάσεων, ιατρονοσηλευτικών φακέλων υγείας και η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας εξετάσεων, οδηγιών κτλ

2018 Φεβρουάριος

↑ Υπεγράφη η σύμβαση για τη νέα πτέρυγα

↑ «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη σύμβαση του έργου για τη νέα πτέρυγα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης. Ένα έργο πνοής για το νοσοκομείο μας, ξεκινάει άμεσα και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα 2 έτη.

2018 Φεβρουάριος

↑ Ηλεκτρονικά ραντεβού

↑ Για πρώτη φορά σε νοσοκομείο της Κρήτης, παρέχεται η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού, μέσω internet, οποιαδήποτε ώρα και μέρα θελήσει ο πολίτης να εξυπηρετηθεί. Πλέον δεν χρειάζεται να παίρνει τηλέφωνο ή να έρθει στο νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού με τον ιατρό του στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία

2018 Ιάνουάριος

↑ Απολογισμός 2017

↑ Για πρώτη φορά καθιερώνεται ο ετήσιος ΔΗΜΟΣΙΟΣ απολογισμός προηγούμενου έτους και δημιουργείται αντίστοιχο φυλλάδιο με όλα τα βασικά στοιχεία της εξέλιξης του νοσοκομείου το 2017

2018 Ιάνουάριος

↓ Ταυτόχρονη αποχώρηση 7 ιατρών, λόγω συνταξιοδότησης

↓ Ο Ιανουάριος του 2018 μας βρίσκει με -7 ιατρούς, λόγω συνταξιοδότησης, όλοι με σημαντική και πολύχρονη προσφορά στο Νοσοκομείο.
Ένας από αυτούς είναι ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κος Τριανταφύλλου, που έδωσε πολλούς αγώνες για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

(Visited 402 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *