Τα ονόματα που ακούγονται για τις διοικήσεις των νοσοκομείων

Ενώ έληγε χθες, παρατάθηκε τελικά έως τις 10 Οκτωβρίου η προθεσμία για την  υποβολή των βιογραφικών όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία και αρκετά είναι τα ονόματα που ακούγονται από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Π”, τα χαρτιά του πρόκειται να καταθέσει ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί και ενδιαφέρεται για τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι υποψήφιος και ο σημερινός διοικητής και ο αναπλ. διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος και Γιάννης Φανουργιάκης αντίστοιχα ενώ βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του Γιώργου Μοσχοβάκη, αναπλ. διοικητή Βενιζελείου.  Το βιογραφικό του θα καταθέσει και ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο οποίος έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος.

Άλλα ονόματα που ακούγονται είναι της οικονομολόγου Ελευθερίας Κωστάκη, του γιατρού Κώστα Τερζάκη, του νοσηλευτή οικονομολόγου Βαγγέλη Παπαδάκη, του χειρουργού του Βενιζελείου Στέλιου Κτενιαδάκη, της σημερινής διοικήτριας του “Διαλυνάκειου” Μαρίας Σπινθούρη κ.ά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Ο υποψήφιος δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση.

Η παραπάνω διάταξη διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει για τους υπηρετούντες διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για την ίδια θέση του ίδιου νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν ως διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μια αίτηση σε μία μόνο Υγειονομική Περιφέρεια, για μέχρι δύο νοσοκομεία και έως δύο θέσεις (διοικητή ή/και αναπληρωτή διοικητή) σε κάθε νοσοκομείο από τις αναφερόμενες κενές ή κενούμενες θέσεις στην προκήρυξη.

patris.gr

 

 

 

 

(Visited 321 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *