48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των φυσιοθεραπευτών στις 16-17 Ιανουαρίου

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην συνεδρίαση του, στις 14 Δεκεμβρίου 2019 αποφάσισε την έναρξη νέων κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς υπάρχει και η πρώτη θετική Δικαστική απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η προκήρυξη 48ωρης απεργίας  16 και 17 Ιανουαρίου 2020 και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020  και ώρα 12:00  στο Υπουργείο Υγείας.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να οργανώσουν τα Περιφερειακά Τμήματα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των συναδέλφων εργαζόμενων στις Δημόσιες Δομές και να προβούν σε συνεργασία με όμορα Π.Τ.  για την ναύλωση πούλμαν προκειμένου να οργανωθεί η μετάβαση στην Αθήνα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο Π.Σ.Φ. έχει ενημερώσει από την ιστοσελίδα του για την συγκεκριμένη απόφαση https://psf.org.gr/psf-news-6286.htm.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενημερώσουν την Διοικούσα Επιτροπή του Π.Τ στο οποίο ανήκουν.

Σε ένδειξη συμπαράστασης οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 «κλείνουν» τα εργαστήριά τους και συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Διεκδικούμε:

  1. Απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές στις δημόσιες δομές υγείας.
  2. Αυτοτελές  τμήμα φυσικοθεραπείας στα Δημόσια Νοσοκομεία.
  3. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
  4. Άμεση λειτουργία των Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης με κάλυψη των κενών θέσεων.
  5. Πρόβλεψη θέσεων φυσικοθεραπευτή στις ΤΟ.Μ.Υ.
  6. Πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις μονάδες Πρόνοιας.

ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

(Visited 46 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *