Υπουργός εσωτερικών για τα νέα κριτήρια της αξιολόγησης

Σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Υπουργός Εσωτερικών κ Τ.Θεοδωρικάκος τόνισε οτι η αξιολόγηση των Δημ. Υπαλλήλων πρέπει να αλλάξει κριτήρια καθώς δεν μπορούν να αξιολογούνται το ίδιο οι υπάλληλοι των γραφείων με το προσωπικό των Νοσοκομείων ή των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ένα πάγιο δηλαδή αίτημα όλων των δημοσίων υπαλλήλων για αξιοκρατική αξιολόγηση βάσει των ειδικών συνθηκών κάθε τομέα, του όγκου και την φύση της δουλειάς αλλά και την αναλογία των παρεχόμενων υπηρεσιών και απαιτήσεων σε σχέση με την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση.

Για μια ακόμη φορά όμως ο Υπουργός Εσωτερικών δεν αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα μας για κρίσεις σε θέσεις ευθύνης, ένα πάγιο αίτημα το οποίο καμία κυβέρνηση δεν τολμά να λύσει, επιτρέποντας και διαιωνίζοντας την αναξιοκρατία, την ανθρωποφαγία και την απαράδεκτη πρακτική των αναθέσεων, χωρίς διαφάνεια, αξιοκρατία, θεσπισμένα κριτήρια και διαδικασίες

Ολόκληρο το απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά την αξιολόγηση:

Είμαι θερμός οπαδός του να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες αξιολόγησης στο Δημόσιο, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί προτεραιότητα. Με νομοσχέδιο το οποίο καταθέτουμε τη Δευτέρα στη Βουλή η διαδικασία αυτή επιταχύνεται, κάνουμε τα πάντα για να ηλεκτρονικοποιηθεί. Γιατί ξέρετε μερικά πράγματα δεν προχωρούν είναι ότι αφού γίνει η αξιολόγηση του εργαζόμενου στο Δημόσιο τομέα, μετά έρχονται με έντυπη μορφή τα αποτελέσματα. Αυτό δημιουργεί μία νέα γραφειοκρατία, χρονική καθυστέρηση. Επομένως οι κύκλοι της αξιολόγησης πηγαίνουν όλο και πιο πίσω. Σε αυτό μπαίνει τέλος, ηλεκτρονικοποιείται πλήρως αυτή η διαδικασία σταδιακά για να μπορούμε να λειτουργούμε. Και δεύτερον, θα καθιερώσουμε και πιο συγκριμένα κριτήρια, που αφορούν την ποιότητα της δουλειάς σε ορισμένους χώρους. Δεν μπορούν όλοι να κρίνονται με τον ίδιο τρόπο. Το μοντέλο της αξιολόγησης που έχει τηρηθεί ως τώρα στο Δημόσιο αφορά περισσότερο τους ανθρώπους που είναι σε γραφεία και κάνουν διοικητικές δουλειές. Αυτό δεν είναι το κατάλληλο μοντέλο για  να κρίνεις για παράδειγμα κάποιον που εργάζεται ως νοσοκόμος, ή κάποιον που εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Εκεί τα κριτήρια πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένα ανάλογα με τις συνθήκες τις δυνατότητες και τη δουλειά που κάνει ο καθένας. Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών εμείς προχωράμε σε αυτή τη διαδικασία και θα έχουμε νέο κύκλο αξιολόγησης εξασφαλίζοντας αυτές τις υποδομές.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *