Κορωνοϊός: «Πνίγονται» από επισκέπτες τα νοσοκομεία, παρά τις οδηγίες

Δεν φαίνεται να προσαρμόζονται στα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού συγγενείς ασθενών και επισκέπτες, που συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Παρά τις σχετικές οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί, καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου στα νοσοκομεία, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο – πέραν των υγειονομικών κινδύνων που ελλοχεύουν – το ήδη δύσκολο έργο των εργαζόμενων γιατρών και νοσηλευτών.

«Βλέπω ότι η προσέλευση του κόσμου και οι επισκέψεις στα νοσοκομεία συνεχίζει να είναι αθρόα», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου, κ. Γιώργος Κωστάκης.

«Πρέπει ο κόσμος να κατανοήσει ότι δεν πρέπει να προσέρχεται στο νοσοκομείο, παρά μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο. Σε διαφορετική περίπτωση, να μείνει στο σπίτι του», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Κωστάκης.

«Υπάρχει ανασφάλεια στους ανθρώπους που έχουν τους δικούς τους σε μια κλινική ενός νοσοκομείου που είναι υποστελεχωμένο, ότι οι δικοί τους δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όπως θα έπρεπε. Γίνεται προσπάθεια να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί δε θα πρέπει να έρχεται στο νοσοκομείο . Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο», τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Έτσι, παρά την ανησυχία που υπάρχει εδώ και εβδομάδες για τον κορωνοϊό, και η οποία έχει γιγαντωθεί τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες εξακολουθούν να συρρέουν στα νοσοκομεία κατά τις ώρες των επισκεπτηρίων. Εξάλλου, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και άνθρωποι από απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και ασθενείς που η κατάσταση της υγείας τους καθιστά αναγκαία την ύπαρξη συνοδού συγγενικού τους προσώπου.

«Γίνεται προσπάθεια, τόσο από τους εργαζόμενους στην πύλη του νοσοκομείου όσο και από το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό, να συμβουλεύουμε τον κόσμο να έρχεται μόνο εάν υπάρχει άμεση ανάγκη ή να δει γιατρό ή να δει τον άνθρωπό του στις συγκεκριμένες ώρες του επισκεπτηρίου. Παρ’ όλα αυτά, επειδή είμαστε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, υπάρχουν τμήματα και κλινικές που εξυπηρετούν ολόκληρη τη Νότια Ελλάδα. Καταλαβαίνει κανείς ότι οι επισκέψεις στο νοσοκομείο, όσο και να μειωθούν, δεν μπορούν να εκλείψουν», μας εξηγεί ο κ. Βρύσαλης.

 

 

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *