Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επισήμως ο κοροναϊός πανδημία!

Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κοροναϊός είναι πανδημία!

Στην συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΠΟΥ δήλωσε ότι πλέον ο κοροναϊός θεωρείται πανδημία. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όλες τις χώρες του πλανήτη να λάβουν μέτρα για την προστασία των πολιτών αλλά και για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Τι είναι η πανδημία

Η σύνθετη λέξη «πανδημία» (από το «παν» και το «δήμος» χρησιμοποιείται από την επιστημονική κοινότητα για να περιγράψει την ταυτόχρονη εξάπλωση μιας επιδημίας σε μεγάλο αριθμό γεωγραφικών περιοχών, σε πολλές χώρες και διαφορετικές ηπείρους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δημιουργήσει μια κλίμακα έξι φάσεων, από την πρώτη, όπου μια νόσος εμφανίζεται σε ζώα χωρίς να έχει επηρεάσει ανθρώπους έως την έκτη, η οποία είναι η φάση της πανδημίας. Πρέπει να επισημανθεί, ότι η «πανδημία» σχετίζεται με τη γεωγραφική εξάπλωση μιας ασθένειας και τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζει και όχι με την ισχύ ή τη θνησιμότητα της.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *