Απαράδεκτη και άνευ αιτιολογίας καθαίρεση προϊσταμένων απο την Διοίκηση εν μέσω πανδημίας

Η Ένωση Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει σε όλους τους τόνους την απαράδεκτη και άνευ αιτιολογίας απόφαση της Διοίκησης να πραγματοποιήσει αλλαγές και υποβαθμίσεις σε προϊσταμένους τμημάτων και υπευθύνους, εν μέσω πανδημίας, την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο υπολειτουργεί και προσπαθεί  να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της η Διοίκηση έδειξε τις προθέσεις της, ωστόσο στην μακροχρόνια Ιστορία του Βενιζελείου ποτέ μια Διοίκηση δεν προέβη σε αντίστοιχη μονομερή κίνηση, να καθαιρέσει προϊσταμένους τμημάτων και μάλιστα Κυριακάτικα, καθώς οι εν λόγω αποφάσεις κοινοποιήθηκαν στους ενδιαφερόμενους σήμερα Κυριακή 26/4/2020.

Οι εν λόγω μετακινήσεις μάλιστα πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το Νοσοκομείο και το προσωπικό του, εδώ και δύο μήνες, έδιναν το 100% των δυνάμεων τους, για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντί να είναι στις επάλξεις και δίπλα στο προσωπικό, σχεδίαζε τις μετακινήσεις, τις αλλαγές και τις τοποθετήσεις συναδέλφων στα τμήματα.

Σε κάθε τόνο λοιπόν απαιτούμε από την Διοίκηση να αποσύρει τις αποφάσεις της, να επικεντρωθεί στο πρωτεύον ζήτημα της οργάνωσης του Νοσοκομείου, να αναλογιστεί το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και όταν με το καλό βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο, αιτιολογημένα να θέσει θέμα αλλαγών και μετακινήσεων, με αξιοκρατικά κριτήρια και κατόπιν κρίσεως των υποψηφίων προς μετακίνηση συναδέλφων.

Το προσωπικό του Βενιζελείου απαιτεί αξιοκρατία, διαφάνεια, σεβασμό στις θυσίες του και αδιάβλητες διαδικασίες.

Οτιδήποτε διαφορετικό μόνο καχυποψία, ερωτηματικά και ένταση μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ του προσωπικού, για τα οποία τους καθιστούμε υπόλογους και υπεύθυνους.

 

 

 

 

(Visited 1.596 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *