Απρόκλητη επίθεση σε συνάδελφο

Η Ένωση Εργαζομένων εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια και συμπαράσταση της στη συνάδελφο νοσηλεύτρια της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, η οποία την Πέμπτη 11 Ιουνίου, κατά την εκτέλεση της απογευματινής της βάρδιας στο τμήμα, δέχτηκε απρόκλητη λεκτική και σωματική βία καθώς και κατηγορίες ,οι οποίες δεν της αναλογούσαν.

Δράστης του συμβάντος ήταν η σύνοδος ηλικιωμένης ασθενούς, η οποία στο άκουσμα της αναγκαιότητας μεταφοράς της μητέρας της σε άλλο θάλαμο, για να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος που τη φιλοξενούσε για ανοσοκατεσταλμένο αιματολογικό ασθενή, υπό το φόρτο της ψυχικής της κατάστασης εξαπέλυσε έντονη φραστική επίθεση στη συνάδελφο, αποθώντας και πετώντας ταυτόχρονα εις πάσα κατεύθυνση ότι έβρισκε μπροστά της.

Η ίδια μάλιστα η δράστης του περιστατικού κάλεσε και την αστυνομία, η οποία ερχόμενη στο Νοσοκομείο, προέβη σε καταγραφή του περιστατικού, με την ίδια τη συνοδό να εξακολουθεί να εξαπολύει φραστική επίθεση στη συνάδελφο, η οποία υπο την πίεση του όλου περιστατικού και παρουσία της ασφάλειας του Νοσοκομείου, του Διευθυντή της Κλινικής και των εφημερευόντων γιατρών, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Η Ένωση Εργαζομένων λοιπόν για μια ακόμη φορά καταδικάζει την αήθη και απρόκλητη επίθεση εις βάρος της συναδέλφου, της εκφράζει τη στήριξη της και της εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ταυτόχρονα όμως με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να καταστίσουμε σαφές και να ενημερώσουμε – υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, σε όλους τους πολίτες και εν δυνάμει χρήστες των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου οτι:

  1. Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου βρίισκεται 24ωρες το 24ωρο στις επάλξεις για να καλύψει τις ανάγκες όλων των πολίτών.
  2. Όλοι οι συνάδελφοι καταβάλουν το μέγιστο των δυνατοτοτήτων τους, σε υπερβολικά αντίξοες συνθήκες, για να σταθούν στο πλευρό όλων των ασθενών.
  3. Για εμάς όλοι οι ασθενείς είναι ίδιοι, φροντίζουμε εξίσου για το καλό όλων και δεν γίνονται διακρίσεις και εξαιρέσεις.Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό και απο  τους πολίτες οτι η σοβαρότητα του κάθε περιστατικού, οι επιστημονικές και ιατρονοσηλευτικές απαιτήσεις αλλά και ο τρόπος χειρισμό του κάθε ασθενή αποτελούν και ακολουθούν καθαρά επιστημονικά δεδομένα και πρωτόκολλα, τα οποία δεν επιδέχονται ούτε συναισθηματισμούς απο τους συνοδούς, ούτε απειλές και απρεπείς συμπεριφορές εις βάρος του προσωπικού του Νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί υπερ όλων των νοσηλευομένων.
  4. Εφόσον  υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, καταγγελία ή παράπονο, υπάρχουν αρμόδιες αρχές και διαδικασίες στο Νοσοκομείο, στις οποίες ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί για να ενημερώσει ή να διεκδικήσει το δίκιο του.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΨΟ, ΑΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΓΕΝΗ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 

 

(Visited 1.617 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *