Παρέμβαση του Δ.Σ της Ε.Ε.Β. στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΕΒ στα πλαίσια των δράσεων που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ , σεβόμενη τα μέτρα προστασίας λόγω covid 19,προέβη σε παρέμβαση στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Βενιζελείου.

Η συνάντηση με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κας Μπορμπουδάκη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν απαντήσεις στο σύνολο των θεμάτων που της τέθηκαν.

Τα θέματα που τέθηκαν από το ΔΣ της ΕΕΒ ήταν τα ακόλουθα :

1) Αναγκαιότητα να εξοπλιστεί και να επανδρωθεί η νέα πτέρυγα και να αναπτυχθούν και να επαναλειτουργήσουν κλινικές  (ΩΡΛ-Οφθαλμολογική) σύμφωνα με τις πραγματικές  ανάγκες .Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη  μια αύξηση της υπάρχουσας χρηματοδότησης και προκήρυξη, επιπλέον αυτών που  έχουν ήδη γίνει, νέων  μόνιμων θέσεων :

a) Iατρικού ,νοσηλευτικού ( παρά τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού τα κενά παραμένουν )και βοηθητικού προσωπικού (Η έλλειψη βοηθών θαλάμου και τραυματιοφορέων επιβραδύνει την εκτέλεση των εργασιών).

b) Η έλλειψη προσωπικού στον εργαστηριακό τομέα δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες τόσο στην λειτουργία του τμήματος όσο και στην ταχύτητα εξυπηρέτησης των κλινικών αλλά και των ίδιων των πολιτών

c)Η τεχνική υπηρεσία ταυτόχρονα είναι κατά το ήμισυ στελεχωμένη σε αντιδιαστολή με τις τεράστιες ανάγκες συντήρησης ενός παλαιού κτιρίου και ανάπτυξης νέων εργασιών και διαδικασιών.

d)Επιπλέον και η διοικητική υπηρεσία είναι στελεχωμένη κατά τα 2/3 των οργανικών θέσεων, με τεράστιο όγκο εργασιών.

e) Μονιμοποίηση ή Ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας.

2) O οργανισμός του Νοσοκομείου είναι αναχρονιστικός και χρήζει άμεσης επικαιροποίησης με βάσει τα σύγχρονα ποιοτικά ποσοτικά και επιστημονικά δεδομένα.

3)Δημιουργία αυτόνομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κου Κικίλια. Τονίζεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί Υπηρεσιακό Συμβούλιο με αποτέλεσμα τη συσσώρευση πολλών σοβαρών θεμάτων .

4) Ανάγκη εξασφάλισης χρηματοδότησης από την 7η ΥΠΕ της σταδιακής ανακαίνισης -ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου  έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η προσφερόμενη παροχή υπηρεσιών  υγείας ..

5) Να πάρει πρωτοβουλία η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας  ώστε να επιτραπεί η χρήση κανονικής άδειας των υγειονομικών υπαλλήλων ,επειδή η υγειονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέπει σε αυτή τη φάση ,με ευθύνη των Διοικήσεων των Νοσοκομείων.

6)Να πραγματοποιούνται τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ Covid του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

7)Το Νοσοκομείο οφείλει στο προσωπικό δεδουλευμένα δύο ετών ( 2012-2013), τα οποία ανέρχονται σε 302.000ευρώ. Όλες οι Ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας έκτοτε έχουν δεσμευτεί ότι θα επιλύσουν το θέμα και θα αποζημιώσουν τους δικαιούχους. Δυστυχώς όμως, παρά τις πάμπολλες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις, μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει λυθεί, διαιωνίζοντας μια αδικία εις βάρος του προσωπικού μας.Να υπάρξει παρέμβαση  για αυτό το θέμα από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

(Visited 547 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *