E.E.B.:ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!    

 

                                                                                               Hράκλειο 19.08.2022                                                                                                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΒΠ

 

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ!

 

Πληθαίνουν σε αριθμό το τελευταίο διάστημα τα τμήματα του ΓΝΒΠ που, λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές,  είτε υπολειτουργούν ή αδυνατούν παντελώς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς. Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας και αναρίθμητων εξαγγελιών από όλους του Υπουργούς Υγείας που έχουν περάσει, ακόμα και μέσα από Νοσοκομείο μας, για «πλήρη στελέχωση» και «εύρυθμη λειτουργία», οι Εργαζόμενοι του Βενιζελείου έχουν να θυμούνται:

 

 • Κλινικές που αδυνατούν να δεχτούν νέους ασθενείς ή που δεν μπορούσαν να στελεχώσουν την εφημερία τους (Ογκολογική, Νευρολογική, Ουρολογική κλινική).
 • Τμήματα πρώτης γραμμής που αντί να είναι επαρκώς στελεχωμένα (Τ.Ε.Π. ,Μαιευτική, Χειρουργείο, Αναισθησιολογικό, Αιματολογική κ.α) συστηματικά υποστελεχώνονται και χάρη της επαγγελματικής ευσυνειδησίας του εναπομείναντος προσωπικού τους δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία τους.
 • Τμήματα που ενώ ενημέρωσαν έγκαιρα τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί βρέθηκαν να μην υπάρχει γιατρός να λειτουργήσει το τμήμα (Ιατρείο Πήξης, Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.).
 • Δομές απαραίτητες για την λειτουργία του Νοσοκομείου που, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτεί από μη εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους/τεχνικούς εργαστηρίων, να αναλάβουν ευθύνη για γνωμάτευση και διάγνωση αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, κάτι που είναι και παράνομο και ανήθικο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Βιοχημικού και Αιματολογικού εργαστηρίου, πού έχουν κινηθεί ήδη νομικά κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
 • Καθυστερήσεις ή ακόμα και μη καταβολή δεδουλευμένων από εφημερίες, επειδή «δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να τις πληρωθούν», σε περιόδους όπου η ακρίβεια τσακίζει, που έρχεται να προστεθεί «σαν κερασάκι στην τούρτα» στις εξαντλητικές βάρδιες.

 

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΜΕ :

 • Όχι στη κακή διαχείριση του προσωπικού ,με τις αναίτιες και διαρκείς μετακινήσεις από κλινική σε κλινική , και την αναξιοκρατία !!!
 • Όχι στις παρεμβάσεις για περικοπή μισθού ετεροχρονισμένα σε όσους έλαβαν αναρρωτική άδεια νόμιμα και η οποία ετεροχρονισμένα κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να δοθεί !!!
 • ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!!

 

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

 

Στην διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων απαντάμε με την αλήθεια για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά και τις διεκδικήσεις μας για:

 

 • Άμεση στελέχωση του Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε, με όλο το αναγκαίο προσωπικό
 • Άμεση στελέχωση όλων των τμημάτων με το απαραίτητο προσωπικό
 • Άμεση ανάκληση του καθηκοντολογίου
 • Να καλυφθούν οι κενές θέσεις του Ιατρείου Πήξεως με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Βενιζέλειο Γ.Ν.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
 • Άρση των αναστολών εργασίας.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
 • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών.

 

 

 

 Ο Πρόεδρος                                                                                                                                               Ο Γ. Γραμματέας  

 

Μενεγάκης Εμμ.                                                                                                                                             Θελερίτης Αν

(Visited 308 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *