ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                                                                                 Ηράκλειο 26/09/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δεν έφτανε η υποβάθμιση του ΕΣΥ με την υποχρηματοδότηση του, τις ελλείψεις σε προσωπικό ,το κλείσιμο κλινικών και τις μετακινήσεις των ήδη εξουθενωμένων εργαζομένων (έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους λόγω των ελλείψεων ) σε άλλα νοσοκομεία και αποφάσεις κατά το δοκούν ,ανάλογα με το πώς βολεύει πολιτικά τη διοίκηση της ΥΠΕ και του Υπουργείου. Σήμερα προσπαθούν να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ΓΝ Ηρακλείου Βενιζέλειο τόσο ώστε κάποτε… σύντομα να κλείσει…….

Τα τακτικά χειρουργεία έχουν ήδη σταματήσει να λειτουργούν και κανένας από την διοίκηση της ΥΠΕ και του υπουργείου , που ενώ έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως για τα προβλήματα –ακόμα και στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού- δεν λένε να ασχοληθούν με τα προβλήματα του νοσοκομείου. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.

Σιγά τώρα να μην ασχοληθεί κάποιος με το νοσοκομείο που καλύπτει εφημεριακά, μέρα παραμέρα όλη την Κρήτη και τα κοντινά νησιά, με το νοσοκομείο με τα περισσότερα χειρουργεία σε αριθμό αλλά και σε βαρύτητα χειρουργικών επεμβάσεων .

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει σταματήσει τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις ….. Ουσιαστικά έχει κλείσει αλλά αυτούς που πρέπει να δώσουν μια λύση μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.

Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά κυρίως το μέλλον. Οι ειδικευόμενοι- εκπαιδευόμενοι ιατροί όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων του Βενιζελείου που θα αναλάβουν τις μελλοντικές χειρουργικές πράξεις μένουν ανεκπαίδευτοι, ανεπαρκείς σε επίπεδο χειρουργικών δεξιοτήτων, ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υγείας της κοινωνίας μας. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης, καθώς με την παρούσα κατάσταση καταργείται το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και στην αξιοπρεπή ολοκλήρωση της εκάστοτε χειρουργικής ειδικότητας που καθένας υπηρετεί. Παράλληλα, με την υπάρχουσα κατάσταση δεν προσελκύονται νέοι ειδικευόμενοι ιατροί για εκπαίδευση. Αυτό οδηγεί στην πλήρη υποστελέχωση και τη σταδιακή «κατάρρευση» του νοσοκομείου μας.

Οι εργαζόμενοι αυτού του νοσοκομείου ,αυτοί που έχουν δώσει ακόμη και την ψυχή τους για το ΕΣΥ δεν θα συμβιβαστούν , με την αδιαφορία τους και με τις υπόγειες δικές τους πολιτικές σκέψεις και θα μας βρουν απέναντι τους .

Αυτό το τονίζουμε επειδή εδώ και λίγο καιρό άρχισαν πάλι κάποια πολιτικά παπαγαλάκια εντός και εκτός του Νοσοκομείου να μιλούν για συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Απευθυνόμενοι σε αυτούς τους λέμε … Άντε στο καλό ρε καλόπαιδα ..είναι η τρίτη φορά αυτή που προσπαθείτε να το κάνετε το έγκλημα αυτό, και αν δεν σας αρέσει το ΕΣΥ φύγετε πηγαίνετε στον ιδιωτικό τομέα όπως ακούγεται τελευταία και αφήστε μας ήσυχους τους υπόλοιπους να κάνουμε ήρεμα την δουλειά μας , σίγουρα εκεί έχει περισσότερα χρήματα ,αν σας απασχολεί αυτό.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο παρά τα προβλήματα προσφέρει ,εδώ και χρόνια , ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον κρητικό λαό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής του .

Για αυτό το λόγο ζητούμε από τη Διοίκηση της ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση των προβλημάτων του Βενιζελείου , προχωρώντας άμεσα σε κινήσεις που να δίνουν λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα τακτικά χειρουργεία και να προχωρήσουν άμεσα σε προκηρύξεις θέσεων εργασίας (που έχουν ήδη ζητηθεί) για την κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό ,νοσηλευτικό ,παραϊατρικό, βοηθητικό προσωπικό, κ.α , που είναι δικιά τους ευθύνη.

Σκοπός μας είναι πλέον η ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης, των ΜΜΕ και όλων των συνδικαλιστικών οργάνων στην πόλη μας για το τι πραγματικά συμβαίνει και για τα κρυφά σχέδια που αφορούν το Βενιζέλειο και είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τους πολίτες θα τα σταματήσουμε.

Εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστές που διαμαρτυρόμαστε συνεχώς χωρίς λόγο , ούτε ασκούμε πολιτική μέσω facebook ,ενώ ταυτόχρονα πράττουμε άλλα . Είμαστε αυτοί που ως Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου  πρώτοι εναντιωθήκαμε στη συγχώνευση με το ΠΑΓΝΗ, και αυτοί που επέβαλαν το διαχωρισμό του.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων είναι απών μάλλον έχουν γελαστεί .

Θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους .

                                                                                             ΕΚ ΤΟΥ

                                                                                                Δ.Σ.

 

(Visited 500 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *