Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της Ε.Ε.Β. με το με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας

Ύστερα από ραντεβού που είχε ζητηθεί από την Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου ,πολύ πριν την κάθοδο του Υπουργού Υγείας στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 2/11/23 με τον διευθυντή του γραφείου του κου Χρυσοχοΐδη . Στη συνάντηση με τον κο Σταμαδιάνο ήταν παρόντες το προεδρείο της Ε.Ε.Β. (Μενεγάκης ,Θελερίτης ,Τσικριτσάκης) και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το Βενιζέλειο. Η συνάντηση με τον κο Σταμαδιάνο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν απαντήσεις στο σύνολο των θεμάτων που του τέθηκαν.

Τα θέματα που τέθηκαν από το ΔΣ της ΕΕΒ ήταν τα ακόλουθα :

1) Ανάγκη άμεσης τοποθέτησης διοίκησης προκειμένου το νοσοκομείο να πάψει να είναι «ακέφαλο».Τονίστηκε ότι πολλές  διοικητικές πράξεις  απαιτούν υπογραφή διοικητή ή ΔΣ που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συγκλιθεί( προμήθειες υλικών,εγκρίσεις σταδίων εκπονούμενων μελετών, αναθέσεις συμβάσεων υπηρεσιών κλπ). Σε πολλά υπάρχουν σφιχτές προθεσμίες ειδικά στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Η απάντηση που δόθηκε από τον κο Σταμαδιάνο ήταν ότι πρόθεση του Υπουργού είναι να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και σύντομα  θα έχουμε νεότερα νέα που θα επιλύουν το πρόβλημα .Η τοποθέτηση νέας διοίκησης μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την λειτουργία του Νοσοκομείου.

2) Αλλαγή του παλαιού και αναχρονιστικού οργανισμού του Νοσοκομείου που εμποδίζει την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Βενιζελείου προς όφελος της κοινωνίας.Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τους οργανισμούς των ΥΠΕ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους νέους οργανισμούς των Νοσοκομείων.

3) Δόθηκε στον κο Σταμαδιάνο πλήρης φάκελος με έγγραφα που αποδεικνύουν την υποστελέχωση (κενές οργανικές θέσεις στον υπάρχοντα οργανισμό) σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τον αριθμό του προσωπικού που χρειάζεται να προσληφθεί προκειμένου να λειτουργεί το Βενιζέλειο με «ασφάλεια».Ειδικότερα ζητήθηκε να γίνουν  άμεσα προσλήψεις κατ’ εξαίρεση:

  1. a) Αναισθησιολόγων αλλά και ιατρών όλων των ειδικοτήτων , καθώς και να σταματήσουν οι μετακινήσεις παθολόγων με «εντέλεσθε» στα νοσοκομεία Σητείας και Ρεθύμνου προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον η λειτουργία του ήδη υποστελεχωμένου Βενιζελείου.
  2. b) Νοσηλευτικού (πολλές οι κενές οργανικές θέσεις ,ενώ οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται- Εκτός από τις μόνιμες προσλήψεις προτάθηκε άμεσο άνοιγμα λίστας επικουρικών και μετακίνηση προσωπικού από τα ΚΟμΥ για να καλυφθεί άμεσα ένα μέρος από τις ελλείψεις)και βοηθητικού προσωπικού (Η έλλειψη βοηθών θαλάμου και τραυματιοφορέων επιβραδύνει την εκτέλεση των εργασιών).

c)Τεχνολόγων του απεικονιστικού τομέα και προσωπικού του εργαστηριακού τομέα ( η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες τόσο στην λειτουργία των τμημάτων όσο και στην ταχύτητα εξυπηρέτησης των κλινικών αλλά και των ίδιων των πολιτών)

  1. d) Προσωπικού της τεχνικής υπηρεσίας (είναι κατά το ήμισυ στελεχωμένη σε αντιδιαστολή με τις τεράστιες ανάγκες συντήρησης ενός παλαιού κτιρίου και ανάπτυξης νέων εργασιών και διαδικασιών).

e)Προσωπικό του τμήματος πληροφορικής (δυσανάλογος αριθμός των εργαζομένων σε σχέση με τον όγκο εργασίες και τις σύγχρονες ψηφιακές απαιτήσεις ).

f)Διοικητικού προσωπικού (η διοικητική υπηρεσία είναι στελεχωμένη κατά τα 2/3 των οργανικών θέσεων, με τεράστιο όγκο εργασιών- δεν έχουν γίνει προσλήψεις από το 2016)

  1. g) Μονιμοποίηση ή Ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας(επικουρικό,ΣΟΧ, ΟΑΕΔ,τριμηνίτες).Ειδικά για τους ΣΟΧ (Εργαζόμενοι στην καθαριότητα ,φύλαξη ,τραπεζαρία) εφόσον δεν μονιμοποιηθούν ,ζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα στο νοσοκομείο να προκηρύξει νέα σύμβαση ΣΟΧ ή επικουρικού προσωπικού μεγάλης χρονικής διάρκειας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του χωρίς την ύπαρξη ιδιώτη και διασφαλίζοντας εργασιακή ηρεμία

Στα παραπάνω ο κος Σταμαδιάνος απάντησε : α)πως το Υπουργείο με fast track διαδικασίες και πάντα στο πλαίσιο του δυνατού θα προσπαθήσει να  κάνει προσλήψεις μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων προκειμένου το Βενιζέλειο να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.β)Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας.γ)Ειδικά για τους ΣΟΧ θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Αυτό που απομένει να δούμε μετά από αυτή την εποικοδομητική συνάντηση της ΕΕΒ με τον κο Σταμαδιάνο είναι να δούμε πόσο γρήγορα θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του.

Εμείς ως Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου δεν επαναπαυόμαστε με τις υποσχέσεις ,αλλά αντίθετα είμαστε σε εγρήγορση για συνέχιση δυναμικά του αγώνα , εφόσον αυτές δεν πραγματοποιηθούν άμεσα.

 

(Visited 132 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *