Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου συμμετέχει και καλεί τα σωματεία και τους φορείς, κάθε κάτοικο του Ηρακλείου, στην κινητοποίηση της Δευτέρας 23 Ιούνη στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00.
Καταδικάζουμε τη νέα επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν, που φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης! Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ) αιματοκυλούν τους λαούς, επεμβαίνουν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Παλαιστίνη, Υεμένη, Λίβανο και τώρα στο Ιράν. Τα προσχήματα περί «πυρηνικής απειλής» και «διασφάλισης της ειρήνης» δεν πείθουν κανέναν. Είναι τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για να καλύψουν τα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την ουσιαστική στήριξη και άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει τεράστιες ευθύνες. Έχει εμπλέξει τη χώρα βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, παραχωρώντας βάσεις, υποδομές και έμψυχο υλικό για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Μετατρέπει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο και τον ελληνικό λαό σε στόχο πιθανών αντιποίνων!
Η βάση της Σούδας έχει ενεργό ρόλο στη μετατροπή της Κρήτης σε μόνιμο ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων και τώρα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αμερικανικά F-16 έχουν μετακινηθεί στην Κρήτη, ιπτάμενα τάνκερ των Αμερικανών απογειώνονται από τη Σούδα και κατευθύνονται προς Ιορδανία και Ιράκ, στο πλαίσιο ανεφοδιασμού στον αέρα μαχητικών του Ισραήλ και των ΗΠΑ που επιχειρούν κατά του Ιράν. Τέλος, οι αναφορές ότι μεταφέρεται συστοιχία Patriot στη βάση της Σούδας από άλλα σημεία της χώρας «προκειμένου να παρέχουν προστασία σε αμερικανικούς στόχους», αποδεικνύουν ότι η βάση είναι στόχος αντιποίνων.
Την ίδια ώρα, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη έρχεται να επικυρώσει και να σχεδιάσει νέους πολέμους της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας κατά των λαών. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να επιβληθεί στους λαούς των κρατών-μελών νέα αιματηρή θυσία, με τη δέσμευση για στρατιωτικές δαπάνες που θα φτάνουν στο 5% του ΑΕΠ.
Εδώ και τώρα να σημάνει λαϊκός συναγερμός!
Απαιτούμε:
· Έξω η Ελλάδα από τις πολεμικές επιχειρήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!
· Καμία συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!
· Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου, στη χώρα!
· Να επιστρέψουν άμεσα τα πλοία και το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό!
· Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στους λαούς του Ιράν, του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης και σε όλους τους λαούς της περιοχής!
· Να υλοποιηθεί άμεσα η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής (2015) για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με βάση τα σύνορα του 1967 και τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ!