Επιστολή διαμαρτυρίας στη Διοίκηση για τις συνθήκες προστασίας της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού

 

 

Hράκλειο 25.1.2017

Προς: Διοίκηση Β.Π.Γ.Ν.Η

 

» Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση  για τις συνθήκες προστασίας της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού »  

                                                                                                                

Mε αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων σωματικής  και λεκτικής βίας στα Νοσοκομεία όλης της χώρας αλλά και στο δικό μας, ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την ανησυχία του για τις συνθήκες ασφάλειας και φύλαξης που επικρατούν στο Νοσοκομείο, τόσο για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού όσο και  την προστασία των εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα τις ημέρες εφημερίας του Νοσοκομείου που η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη, λόγω της αυξημένης προσέλευσης ασθενών και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού , προκαλούνται εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη αντίξοες συνθήκες κάτω απο τις οποίες το προσωπικό προσπαθεί να ανταποκριθεί  στα καθήκοντα του.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση ( Διοίκηση και ασθενείς) ότι υποχρέωση του προσωπικού είναι η άσκηση των ιατρικών-νοσηλευτικών-διοικητικών και τεχνικών καθηκόντων του και όχι η πάσης φύσεως επίλυση εντάσεων και διαπληκτισμών με το κοινό.

Για τις ελλείψεις προσωπικού, την οργάνωση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου υπεύθυνη είναι η Διοίκηση και μόνον αυτή και προς αυτήν θα πρέπει να στρέφονται οι όποιες καταγγελίες συνανθρώπων που θεωρούν δικαίως ή αδίκως οτι θίγονται.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά  έιμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο ζήτημα αφού, παρά τις όποιες πιέσεις μας, το αίσθημα  ανασφάλειας του προσωπικού είναι πολύ έντονο.

Σας καθιστούμε επομένως υπεύθυνους για την απρόσκοπτη και ασφαλή ενασχόληση του προσωπικού με τα καθήκοντα του καθώς και για τη σωματική του ακεραιότητα , την οποία επιβάλλεται να διασφαλίσετε με ενίσχυση της φύλαξης ( ποιοτικά και ποσοτικά) εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Επίσης η αυστηρή εφαρμογή και τήρηση του επισκεπτηρίου είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Διοίκησης, η οποία οφείλει να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας  τόσο στους ασθενείς αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους.

Μείναμε που μείναμε ελάχιστοι,τουλάχιστον σεβαστείτε μας

 

Δ.Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

                                                                 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *