Ε.Ε.Β: Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο Πλεύρη

Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου έδωσε σήμερα το παρών στην συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας κος Πλεύρης στο Βενιζέλειο με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ,τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ,Βουλευτές του Νομού και ολιγομελή αντιπροσωπεία υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου.Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Β. εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κος Τσικριτσάκης ο οποίος έθεσε κατά την ολιγόλεπτη τοποθέτηση όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο.

Ζήτησε:

  1. Ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των βαθμίδων (ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό) μόνιμο ή επικουρικό.
  2. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη του νοσοκομείου.
  3. Επικαιροποίση του οργανισμού του νοσοκομείου προκειμένου να  ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Βενιζελείου.
  4. Ένταξη του Υγειονομικού προσωπικού στα ΒΑΕ και δημιουργία νέου μισθολογίου.
  5. Πρκήρυξη νέας ΣΟΧ και παράταση της υπάρχουσας τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου.
  6. Παραμονή των συναδέλφων που προσλήφθηκαν ως 3μηνο επικουρικό , καθώς και όλων των επικουρικών καθότι εξυπηρετούν μόνιιμες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου
  7. Επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων-γιατί κανείς δεν περισσεύει στην δύσκολη μάχη που συνεχίζει να δίνει το υγειονομικό προσωπικό απέναντι στο covid 19.
  8. Επίσης ζήτησε να αποδοθούν στο προσωπικό με νομοθετική ρύθμιση τα δεδουλευμένα δύο ετών ( 2012-2013)που χρωστάει το νοσοκομείο λόγω περικοπών,, τα οποία ανέρχονται σε 302.000 ευρώ.

Ο Υπουργός άκουσε τα αιτήματα που τέθηκαν και φάνηκε ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για τα περισσότερα από αυτά.Υποσχέθηκε ότι κάποια από τα αιτήματα σύντομα θα υλοποιηθούν(προκήρυξη μόνιμου προσωπικού,επικουρικού, αύξηση χρηματοδότησης,) και κάποια άλλα θα μελετηθούν προκειμένου να μην δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.Για το θέμα των οφειλώμενων δεδουλευμένων του 2012-13 υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να δωθεί λύση.

(Visited 334 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *